Hoe hoog is de boete voor een opgevoerde scooter?

Hoe hoog is de boete voor een opgevoerde scooter?
9 mei 2022
Hoe hoog is de boete voor een opgevoerde scooter?

Koop je een scooter of snorfiets dan heeft die een maximale snelheid. Dit noemen we de constructiesnelheid. Ofwel de absolute maximale snelheid. Een groot deel van de aangekochte scooter en brommers die in Nederland rondrijden worden door de eigenaar opgevoerd. Dit kan je duur komen te staan op het moment dat de politie jouw opgevoerde tweewieler op de rollerbank zet. De boete verschilt per hoeveelheid opgevoerde kilometers.

Boetes bij scooters met een blauw kenteken

Als je scooter een blauw kenteken heeft is de maximale constructiesnelheid vijfentwintig kilometer per uur. Om misverstanden te voorkomen wordt er bij een scooter met blauw kenteken rekening gehouden met een marge van vier kilometer. Deze scooters mogen dus niet harder rijden dan 29 km p/u. De boetes voor te hard rijden worden onderverdeeld in drie categorieën:

  • Tot en met tien kilometer per uur -> € 60, -
  • Elf tot en met vijftien kilometer per uur -> € 120, -
  • Meer dan vijftien kilometer per uur -> € 250, -

Boetes bij scooters met een geel kenteken

Heeft je scooter een geel kenteken? Dan is de maximale snelheid vijfenveertig kilometer per uur. Er mag ook bij scooters met gele tekens een afwijking zijn in zowel de constructiesnelheid als de rollerbank. Dit betekent dat de scooter niet harder mag gaan dan 54km p/u. Boetes voor te hard rijden worden onderverdeeld in drie categorieën:

  • Tot en met tien kilometer per uur -> € 60, -
  • Elf tot en met vijftien kilometer per uur -> € 120, -
  • Meer dan vijftien kilometer per uur -> € 250, -

De hoogtes van de boete kunnen per jaar verschillen.

Bekijk ook eens onze nieuwe modellen:

> Naast motor-, brommer-, en een scooterhelm koop je bij ons ook een snorfiets helm.

WOK-status na snelheidsovertreding

Komt een opgevoerde scooter op de rollerbank terecht, dan levert de eigenaar het kentekenbewijs in bij de politie en ontvangt hij of zij een Wacht Op Keuren- melding op het kenteken. Een WOK-melding houdt in dat de scooter niet aan de wettelijke eisen voldoet en deze door het RDW herkeurd moet worden. Eventueel zal je scooter naar de originele staat worden teruggebracht. De kosten die hiermee gepaard gaan, komen voor rekening van de eigenaar.

Wordt er in de tussentijd zonder kenteken gereden? Dan wordt de scooter direct ingenomen door de politie en ontvang je een boete van € 45,-

Powered by Amasty Magento 2 Blog Extension