Wat is de beste Aprilia scooter?

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Aprilia scooters en brommers van Italiaanse makelij winnen alsmaar aan populariteit op onze scootermarkt. Het merk is zeer degelijk gebouwd, heeft een stoer uiterlijk en biedt een scooter of brommer voor elk type chauffeur. Zoek jij een betrouwbaar model om dagelijks naar het werk te rijden? Of hou je meer van het sportieve werk en scooters met wat meer vermogen? Bij Aprilia vindt iedereen wel een scooter naar zijn smaak.

De SR 50 Reeks

Het eenvoudigste model is de SR 50 reeks. Je vindt er de SR 50 R, SR 50 R (WSBK), SR 50 Street en SR 50 Motard. Allen hebben een tweetakt motor en een automatische versnelling. De prijs schommelt tussen de 2000 Euro en 2700 Euro. De scooters zijn zeer stoer qua uitvoering en zeer makkelijk in gebruik. Dit is een aan te raden model voor wie dagelijks gebruikt maakt van zijn scooter voor kortere afstanden of voor ritjes in de stad.

> Vandaag vóór 23:59 uur besteld = morgen gratis thuisbezorgd: De Shark Evoline 3!

De RS4 Reeks

De RS4 reeks is voor stoere mannen en vrouwen. Deze scooter lijkt sterk op een motor maar vraagt niet hetzelfde rijbewijs. Er is een uitvoering met een 50cc en een 125cc, maar hier verschilt enkel het motorblok, alles daarrond is exact hetzelfde. Hou er rekening mee, deze scooter heeft zes versnellingen. Dit is op zich geen probleem, maar vraagt toch enige oefening in het begin.

Ben je nog op zoek naar een nieuwe helm voor op de scooter? Kijk bij de Schuberth helmen of de jethelm. De kwalitatieve, maar goedkope jethelmen kenmerken zich door het open kinstuk aan de voorkant. Zeker in de zomerperiode zijn deze helmen enorm populair.

De RX en SX

Aprilia biedt ook twee stoere 50cc modellen voor off road plezier. Met grote grove banden en stevige vering zijn de RX en SX twee types brommers om plezier te beleven in de modder en op heuvels. Deze types zijn niet geschikt voor het rijden in de stad of typische dagelijkse woon-werkverkeer. Wel voor wedstrijdrijders, die houden van crossbrommers en op zoek zijn naar een heel specifiek type brommer.

> De Shark integraalhelm: Verzending = gratis + kortingen tot wel 40%!

De SR MAX 300 en SRV 850 ABS

De SR Max 300 en SRV 850 ABS zijn twee modellen buiten categorie. Met hun zwaar vermogen vragen deze scooters meteen een aangepast rijbewijs en vallen ze in een hogere prijsklasse, 5000 Euro en 10.000 Euro respectievelijk. Beide modellen hebben het typische Italiaanse design dat de Aprilia scooters zo stoer maakt. Bij beide voertuigen is de aandrijving automatisch. Desalniettemin zijn deze toestellen met hun ongeveer 250 kilogram geen scooters voor ongetrainde chauffeurs.

Geschikt voor elke scooterliefhebber

Aprilia heeft een scooter in elke prijscategorie en voor elk type chauffeur. Ze bieden waar voor hun geld, niet enkel op niveau van hun design, maar ook qua motorcapaciteit en degelijkheid. Ze zijn gemiddeld iets duurder dan andere merken, maar de kwaliteit is dan ook navenant.

Scooter leasen? Bekijk hier onze tips voor het leasen van een scooter!