5x de mooiste scooter- en motorroutes in Zwolle en omgeving

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Zwolle is een prachtige stad, waar je met gemak een paar dagen kunt vertoeven zonder je te vervelen. Wil je de stad Zwolle niet zomaar bezoeken, maar wil je hier het liefst een complete scooter- of motortocht omheen organiseren? Dan zijn er enkele routes die je kunt rijden. We zetten de vijf leukste korte en lange routes in de omgeving van Zwolle voor je op een rijtje in dit artikel.

De leukste korte routes in Zwolle en omgeving

Met de scooter kun je niet al te lange afstanden afleggen. Gelukkig zijn er diverse leuke routes in Zwolle en omgeving die niet al te lang zijn en die je daarom prima af kunt leggen met de scooter. Natuurlijk kun je onderstaande routes ook afleggen met de motor, maar dan ben je wel sneller op je eindbestemming.

> Schijfremslot met alarm: Beveilig uw voertuig tegen diefstal en profiteer van gratis verzending!

De leukste korte routes in de buurt van Zwolle, met Zwolle als beginpunt of met Zwolle als eindpunt, zijn de volgende:

  • Van Amersfoort via de Veluwe naar Zwolle. Deze route start in Amersfoort en eindigt achter het NS-station in Zwolle. De route is minimaal 58 kilometer en maximaal 83 kilometer (met enkele omwegen).
  • Rondje Zwolle. Wil je het liefst in de directe omgeving van de stad Zwolle blijven? Dan rijd je deze route van 45 kilometer. Deze tocht gaat door het mooie gebied rond Zwolle en het centrum van de stad.
  • Op en rond de IJssel. Deze fietsroute gaat door Buurtschap IJsselzone, een plattelandsgebied tussen Zwolle en de IJssel. Totale afstand: iets minder dan 25 kilometer.
  • De IJsseldeltaroute. In de buurt van Zwolle vind je het plaatsje Kampen. Hier loopt de IJsseldeltaroute doorheen, die in totaal 34 kilometer lang is. Start je in Zwolle, dan is de route iets langer.
  • De Hongerwinter route. In de winter van ’44 en ’45 was er in het noorden van het land nauwelijks iets te eten: het was Hongerwinter. De Hongerwinter route neemt je mee langs diverse plaatsen waar men in die tijd last heeft gehad van de Hongerwinter. De route is 34,5 kilometer lang.

Zoals je ziet, zijn er genoeg routes die je met de scooter kunt rijden. Ook kun je bovenstaande routes met de motor rijden, bijvoorbeeld als je niet voldoende tijd hebt om een uitgebreide tocht te maken.

> Goedkope jethelm kopen: verzending = gratis!

De leukste lange routes in Zwolle en omgeving

Ga je op pad met de motor en vind je het leuk om wat langer onderweg te zijn? Dan zijn er gelukkig ook genoeg langere routes uitgestippeld in Zwolle en omgeving. Zeker de volgende vijf lange routes zijn erg populair:

  • Motortocht rond de Veluwe. Vind je het prettig om in een rustige omgeving te rijden? Dan maak je deze tocht van ongeveer 146 kilometer lang, met Kootwijk als begin- en eindpunt.
  • Route langs de dijken van de IJssel. Ook deze route ligt in de buurt van Zwolle. De route is 102 kilometer lang en is erg rustig. Omdat er weinig ander verkeer is, kun je hier heerlijk op je gemak rondrijden.
  • De IJsselroute langs Salland. Deze route loopt over de Sallandse Heuvelrug en de uiterwaarden van de IJssel. De route is 111 kilometer lang en begint in Raalte.
  • De Overijsselse toplandschappen route. Deze route loopt niet alleen langs Zwolle, maar ook langs Hellendoorn, Ommen, Almelo en ga zo maar door. Totale afstand: 265 kilometer.
  • De Bochtige Dijken IJsselroute. Deze route van in totaal 130 kilometer lang is vooral erg rustig. Wil je ontspannen op de motor, dan raden wij deze route zeker aan

Wil jij binnenkort een lange motortocht maken? Kies dan een van bovenstaande routes en je weet zeker dat je een onvergetelijke tijd hebt op de motor.

> Voor 23.59u besteld, morgen in huis: de Shark Openline helmen!

Bekijk ook de 5 mooiste scooter- en motorroutes in Zoetermeer!