5x de mooiste scooter- en motorroutes in de omgeving van Zoetermeer

Om een prachtige tocht te maken op de motor, hoef je helemaal niet naar het buitenland. Ook in Nederland zijn namelijk geweldige routes uitgestippeld, waarvan je er sommige zelfs met de scooter af kunt rijden. Wil jij binnenkort een tocht maken in de omgeving van Zoetermeer? Lees dan op deze pagina welke routes de moeite waard zijn.

Langere routes voor de motor

In de buurt van Zoetermeer zijn enkele geweldige routes uitgestippeld, waaronder enkele lange routes die je het beste met de motor af kunt leggen. De vijf beste routes van 100 kilometer en langer, zijn de volgende:

  • De Nationaal Archief Route. Zoals de naam van de route al verklapt, is deze motortocht gebaseerd op gegevens van het Nationaal Archief. De route is 167 kilometer lang en brengt je langs de historische hoogtepunten van Noord- en Zuid-Holland, ook in de omgeving van Zoetermeer.
  • Tocht door Zuid-Holland, Gelderland en Brabant. Wil je je niet beperken tot de omgeving van Zoetermeer, maar maak je het liefst een motortocht door diverse provincies? Dan maak je de tocht door Zuid-Holland (langs Zoetermeer), Gelderland en Brabant, van 475 kilometer lang.
  • Toertocht Zoetermeer – Gouda – Lekdijk – Zoetermeer. Deze route van ongeveer 100 kilometer begint en eindigt in Zoetermeer en komt onder andere langs Gouda en Lekdijk.
  • Toertocht Alphen – Nieuwveen – Woerden – Abcoude – Zoetermeer. Deze tocht van ongeveer 135 kilometer begint in Alphen en eindigt in het bruisende Zoetermeer.
  • Rondje Rotterdam via Zoetermeer. Vertrek je vanuit Zoetermeer, dan kun je gemakkelijk een rondje om Rotterdam maken en weer in Zoetermeer eindigen. Het rondje Rotterdam is in totaal ongeveer 175 kilometer lang en is vooral geschikt voor motorrijders die het leuk vinden om over drukkere wegen te crossen.

> Nieuwe scooterhelm nodig? Bekijk ons assortiment en profiteer van gratis verzending!

Kortere routes voor motor en scooter

Wil je niet te lang rondrijden op de motor of ga je met de scooter toeren en kun je daarom niet te lange tochten maken? Dan zijn er gelukkig ook meerdere korte routes te vinden in Zoetermeer en omgeving. Je kunt bijvoorbeeld een tocht maken door Vlietland, om de Zoetermeerse plas heen. Deze route is zeker geschikt voor mensen met een scooter, want de tocht is slechts 21 kilometer lang. Wil je toch wat langer toeren? Dan volg je de fietsroute Langs de Vliet, die je ook met de scooter kunt afleggen. Deze route is ongeveer 50 kilometer lang en is lekker rustig.

Lees ook: De 5 mooiste scooter- en motorroutes in Leiden!

Een scooter- of motortocht maken in Zoetermeer: drie tips

Ga jij binnenkort een van bovenstaande scooter- of motortochten maken? Gebruik dan onderstaande drie tips om jouw tocht goed te organiseren.

  • Start met een volle tank. Start je met een volle tank, dan weet je zeker dat je even vooruit kunt. Rijd je een langere route, dan is het goed om van tevoren te checken waar de tankstations te vinden zijn.
  • Zorg ervoor dat je de route goed in je hoofd hebt. Het is zonde als je verdwaalt, zeker als dit betekent dat je een groot deel van de route niet af kunt rijden.
  • Ga je meerdere dagen rijden? Neem dan de nodige bagage voor je overnachting mee. Ook is het handig om jouw hotelovernachting al van tevoren te boeken, zodat je zeker weet dat je in het hotel terecht kunt.

Ga je een tocht van enkele honderden kilometers maken, zoals de tocht door Zuid-Holland, Gelderland en Brabant? Dan is het geen overbodige luxe om je motor van tevoren even goed na te laten kijken. Door je motor van tevoren even na te laten kijken door een expert, weet je zeker dat je heelhuids op je eindbestemming aan komt en dat je niet uren langs de weg komt te staan met een kapotte motor.

> Vandaag besteld, morgen in huis: de Schuberth helmen!

> Bekijk ons assortiment schijfremsloten met alarm en profiteer van kortingen tot wel 40%!