5x de mooiste scooter- en motorroutes in de buurt van Leiden

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

In de buurt van Leiden kun je heerlijk rondrijden met de scooter of met de motor. Wil jij niet zomaar wat toeren, maar rijd je het liefst een vaste route? Dan helpen wij je graag de mooiste scooter- of motorroute in de buurt van Leiden te vinden. In dit artikel geven we je niet alleen langere routes (voor de motor), maar geven we ook enkele kortere routes (voor de motor en scooter).

Langere motorroutes in de buurt van Leiden

In de buurt van Leiden zijn diverse lange motorroutes uitgestippeld, die jij kunt rijden als je het leuk vindt om wat langer te toeren. Het gaat om de volgende drie routes:

  • De Strandroute. De Strandroute start in Leiden en voert je naar steden als Katwijk, Wassenaar en Scheveningen. Je kunt deze route het beste rijden op een rustig moment, want er kan file staan op de Strandroute. De route is 83 kilometer lang.
  • De Riviertjes in het Groene Hart route. Vind je het leuk om op rustige, soms wat smallere wegen te rijden? Dan is deze route zeker iets voor jou. Deze relatief rustige route is 135 kilometer lang en start in Leiden.
  • De Nationaal Archief route. Dit is een bijzondere route, die je langs diverse historische hoogtepunten in Zuid- en Noord-Holland voert. De route is 167 kilometer lang en gaat niet alleen langs Leiden, maar ook langs andere steden die zeker de moeite waard zijn voor een korte pitstop.

> Systeemhelmen kopen: Vandaag besteld, morgen gratis thuisbezorgd!

Kortere scooter- en motorroutes in de buurt van Leiden

Met de scooter rijd je langzamer met de motor. Wil je niet dagenlang op de scooter rondrijden, dan betekent dit simpelweg dat je een kortere route moet kiezen voor jouw scootertocht. Wij hebben de twee leukste routes in de buurt van Leiden voor je op een rijtje gezet:

  • Route door Wassenaar en omgeving. Deze route loopt niet door Leiden, maar door de vrij rustige omgeving van Wassenaar (in de buurt van Leiden). Je moet dus even rijden om op het startpunt van de route te komen, maar deze route is zeker de moeite waard. De scooterroute gaat namelijk rechtstreeks door uitgestrekte duinlandschappen en langs prachtige landgoederen. De route is 55 kilometer lang, maar je kunt de tocht gemakkelijk inkorten.
  • Route Weipoort en Vlieland. Deze route is vrij rustig, aangezien een groot deel van de route door polderlandschap loopt. De route start en eindigt in Leidschendam, maar loopt ook langs Leiden. De totale afstand van de route is 27,5 kilometer. Moet je vanuit Leiden naar het startpunt in Leidschendam rijden, dan moet je logischerwijs iets meer kilometers afleggen.

Natuurlijk kun je bovenstaande routes ook rijden als je een motortocht wil maken, maar niet te lang van huis wil zijn.

> Schijfremslot met alarm kopen: Verzending = gratis!

Dagenlang motorrijden? Volg de route Zuid-Holland – Gelderland – Brabant

Rijd je bovenstaande routes, dan ben je over het algemeen niet zo lang onderweg. Dit is prima voor de motorrijder die niet al te lang kan toeren, maar jammer voor iemand die het liefst dagen op de motor zit. Wil jij dagenlang motorrijden? Dan is de route Zuid-Holland – Gelderland – Brabant zeker iets voor jou. Deze route van maar liefst 475 kilometer lang voert je langs diverse leuke steden, waaronder de bruisende stad Leiden. De route start in Voorhout en eindigt in Wassenaar, in de buurt van Leiden.

> Profiteer nu van korting tot 40% en gratis verzending op het gehele assortiment integraalhelmen!

Lange tocht maken met de scooter of motor? Bereid je goed voor

Ga jij een lange tocht maken met de scooter of motor? Dan is het verstandig om je goed voor te bereiden. Dit doe je niet alleen door je scooter of motor na te (laten) kijken voor je vertrekt, maar ook door je route van tevoren uit te stippelen.

Bekijk ook: De mooiste scooterroutes van Nederland!