De 5 mooiste scooter- en motorroutes in de omgeving van Zaanstad

Zaanstad: vooral bekend om de aanwezigheid van de rivier de Zaan, en dat verklaart meteen waarom de regio zo populair is onder motorrijders. De aanwezigheid van het water voegt iets extra toe aan deze regio, maar ook andere natuurindrukken kan je er aanschouwen. De beste motorroutes in de omgeving van Zaanstad!

1. Over de Zaan in Wormeveer

Wormeveer verijst eigenlijk naar het veer dat je over de Zaan naar Wormer brengt, het dorp aan de overzijde van de rivier. Het wordt tegenwoordig echter niet mer gebruikt. Ook rijd je tijdens deze route doorheen Alkmaar, dé bekendste kaasstad van Nederland, en tevens een heus winkelparadijs voor toeristen. Je kan doorheen de stad rijden, waar je prachtige monumenten, die uit de beginperiode van de plaats stammen, kunt aanschouwen. Tenslotte leidt de tocht je naar Castricum, waar het wijde polderlandschap met zijn typerende boerderijen en authentieke molens een prachtig decor toveren.

2. Rijden langs het warer in Broek in Waterland

Deze route brengt je in de buurt van Purmerend, een plaats die vooral bekend stond om zijn vissersgemeenschap en scheepvaart. Voorheen stond er in de regio een kasteel, het Purmersteijn slot, dat uit de 15e eeuw stamt. In 1741 werd het echter vernield. Via de route naar Broek in Waterland kom je tenslotte prachtige, pittoreske houten huisjes tegen, waarna je het natuurgebied het Twiske kunt doorkruisen.

> Nieuwe Schuberth integraalhelm: profiteer van gratis verzending!

3. Oud en nieuw: het beste van twee werelden

Deze route word gekenmerkt door de vele tegenstellingen die je er tegenkomt. Bij Body Worlds kan je even uit het zadel stappen om er de kunstwerken van Frans Hals en Vincent van Gogh te bekijken. Het Stedelijke Museum is er dan weer de prachtige combinatie tussen oude én nieuwe kunst. Met de motor kan je rijden langs de nieuwe windmolens en ‘De Adriaan’. Bij het Nieuwe Meer is het dan weer mogelijk om te genieten van zowel de stadse drukte als de natuurlijke rust!

4. Het Nederlandse oer-landschap ontdekken met de motor

Tijdens deze route langs de Zaanse Schans kom je talloze oude molens tegen die typerend zijn voor het Nederlandse landschap. Daarbij kan je even uitrusten en een bezoekje brengen aan het Hemburgmuseum of het Czaar Peterhuisje!

5. Spaarnwoude en recreatie: een onscheidbaar duo

Tenslotte brengt deze lange motorroute je in de buurt van Spaarnwoude, waar je tal van recreatiegebieden kunt ontdekken zoals Buitenhuizen en Oosterbroek. Het stedelijke karakter van deze regio wordt er afgewisseld met een rustgevende atmosfeer. Ook passeer je bij de kust het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, waar prachtige duinen en bomen de leukste afstapplaatsjes herbergen. Er grazen heuse kudden Shetlandpony’s, Schotse Hooglanders en zelfs Europse bizons. Een adembenemend uitzicht dus voor motorrijders die graag een avontuurlijk decor hebben onder het rijden!

> Integraalhelm kopen: voordeel tot 40%!

Andere route bekijken? De 5 mooiste scooter- en motorroutes van Den Bosch!