De 5 mooiste scooter- en motorroutes in de omgeving van Den Bosch

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Tijdens een motorroute in de omgeving van Den Bosch ontdek je het mooiste dat Noord-Brabant te bieden heeft. Niet enkel Den Bosch zelf, maar ook de omliggende regio’s en plaatsen zijn het doorkruisen waard. Een overzicht van de mooiste routes doorheen een van de culturele interessantste plaatsen van Nederland is hier wel op zijn plaats!

1. Rijden langs het water in Den Bosch

De stad Den Bosch is één van de bekendste van Nederland. Je kan er de Sint-Janskathedraal bezoeken en smullen van de Bossche bollen. Voor motor- en scooterrijders is de aanwezigheid van het water echter misschien interessanter: de samenvloeiing van de rivieren de Aa, de Binnendieze, de Maas en de Dommel zorgt voor een prachtig decor tijdens een adembenemende rit.

2. De Heusdense geschiedenis herbeleven vanuit het zadel van je motor

Heusden was vroeger een belangrijke vestiging en eigenlijk is het een klein mirakel dat de stad vandaag de dag nog bestaat. De Spanjaarden hebben Heusden proberen te verwoesten in het jaar 1569 en een enorme brand zorgde er slechts drie jaar later voor dat de stad alweer op de rand van permanente vernieling stond. Daarbij werden de torens van de vestiging tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers verwoest - allemaal gebeurtenissen waarvan je de eeuwige gevolgen nog altijd kunt merken als je doorheen en rondom de stad rijdt!

> Motorhelm kopen: vandaag besteld, morgen in huis!

3. Brabants natuurschoon én cultuur

Brabant is ongetwijfeld een van de mooiste natuurstreken van Nederland. De lange route die langs Sint Michielsgestel loopt, waar jaarlijks in september trouwens een Brabantse avond georganiseerd wordt, wordt omgeven door uitgestrekte weiden en bossen. Ook kan je de Brabantse historie beter leren kennen in het Oudheidkundig Museum of het ’t Brabants Leven museum. De route volgen doorheen de prachtige weilanden is echter al reden genoeg om de streek te bezoeken.

4. Met de motor langs Landgoed Soelen

Deze route brengt je langs het Landgoed Soelen, dat bij Zoelen op de oude wallen ligt van Linge en Waal. Daar staat overigens een enorm kasteel dat uit de 17e eeuw dateert. Het park met typerende romantiek- en barokelementen is er ook een bezoekje waard. Wil je je onder het rijden pas echt in die tijd wanen, dan moet je gewoon langs de dubbele laanbeplanting rijden die het landgoed afbakent.

5. Rijden door Brabantse riviergebieden en zandgrond

In Boxtel, een plaats vlakbij Den Bosch, brengt deze unieke route je naar het noorden in de richting van verschillende landgoeden, waaronder Sparrenrijk, Zegenoode en Zegenwerp. Nog noordelijker kom je in Vught terecht, waar de streek vooral gekenmerkt wordt door de aanwezigheid van uitdagende riviergebieden en zandgrond. Het gevolg? Een uiterst gevarieerd landschap, perfect voor de motor- of scooterrijder die wel houdt van wat avontuur!

Bekijk ook: De 5 mooiste scooter- en motorroutes in Haarlemmermeer!