5x de mooiste scooter- & motorroutes in Haarlemmermeer

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Veel mensen gaan naar het buitenland om scooter- of motortochten te maken, maar ook in Nederland zijn enkele prachtige routes te vinden. Woon jij in de omgeving van Haarlemmermeer en wil je hier rondrijden met je scooter of motor? Lees dan in dit artikel wat de vijf mooiste scooter- en motorroutes in deze omgeving zijn.

Scooterroutes in de buurt van Haarlemmermeer

Rijd je buiten de bebouwde kom met je scooter, dan mag je niet op de autoweg rijden. Hier wordt namelijk harder dan 50 kilometer per uur gereden en dit is gevaarlijk. Zoek je een leuke scooterroute in de buurt van Haarlemmermeer, dan moet je dus op zoek gaan naar mooie fietspaden waar jij met je scooter overheen mag rijden.

We zetten graag de mooiste scooterroutes over fietspaden voor je op een rijtje:

  • Rond de Kagerplassen. Rijd je rond de Kagerplassen met je scooter, dan rijd je onder andere langs leuke molens en het gezellige stadje Warmond. De route is iets langer dan 30 kilometer.
  • Tussen Bos en Vaart. Deze route start op het centrale station van Haarlem en is iets langer dan 30 kilometer, namelijk 32,7 kilometer in totaal.
  • Ronde Hoep. Ronde Hoep tussen Ouderkerk en Uithoorn is niet alleen populair onder wielrenners, maar ook zeker onder scooterrijders. Deze route is wel iets langer, namelijk ruim 50 kilometer lang.
  • Van Amsterdam naar Haarlem. Wil je een dagje naar Haarlem en vind je het leuk om hier met de scooter naartoe te rijden? Dan volg je de route tussen Amsterdam en Haarlem, die iets langer dan 50 kilometer is (met een paar kleine omwegen.
  • Langs Romeinse forten in Haarlem en omgeving. Vind je het leuk om niet alleen op je scooter te zitten, maar ook wat bezienswaardigheden te bewonderen tijdens je scootertocht? Dan rijd je langs Romeinse forten in Haarlem, onder andere via Penningsveer, Halfweg, Spaarnwoude, Spaarndam en Velsen. Deze route is iets langer dan 50 kilometer.

Zoals je ziet, zijn er meer dan genoeg leuke scooterroutes in Haarlemmermeer te vinden. Overigens kun je bovenstaande routes niet alleen rijden met de scooter, maar kun je de routes ook fietsen.

> Vandaag besteld, morgen in huis: Onze goedkope integraalhelmen!

Motorroutes in de buurt van Haarlemmermeer

In Haarlemmermeer zijn niet alleen leuke scooterroutes te vinden, maar kun je ook heerlijk rondrijden met de motor. Ben jij benieuwd wat de leukste motorroutes in Haarlemmermeer en omgeving zijn? Dan heb je geluk, want wij hebben de routes voor je op een rijtje gezet:

  • De Noord-Hollandse toplandschappen route. Vind je het heerlijk om over rustige wegen te rijden, het liefst middenin de Hollandse natuur? Dan rijd je deze route van Amstelveen naar Den Helder. De totale afstand? Maar liefst 236 kilometer. Je kunt de route natuurlijk ook iets inkorten als je dit te lang vindt.
  • Rondje Bollenstreek. Deze route start en eindigt in Noordwijk. De route is een stuk korter dan de Noord-Hollandse toplandschappen route, namelijk iets meer dan 42 kilometer.
  • Route Garderen-Sassenheim. Volg je deze route, dan start je de motor in Garderen en kom je uit in het leuke stadje Sassenheim. De route is 125 kilometer lang.
  • Rondje IJsselmeer. Deze route rond het IJsselmeer start in de buurt van Schiphol Airport en eindigt in Nijhuizum, ongeveer 191 kilometer verderop. Je rijdt deze route in twee dagen.
  • Een verkorte versie van de HollandRoute van het ERIH. Deze route start Cruquius en eindigt in het centrum van Amsterdam. De route is 82 kilometer lang.

> Shark helm kopen: Profiteer van korting tot 40% en gratis verzending!

Scooter- of motortocht maken? Bereid je goed voor

Wil jij binnenkort een scooter- of motortocht maken in de prachtige omgeving van Haarlemmermeer? Bereid je dan goed voor op jouw tocht, onder andere door de route van tevoren al uit te stippelen.

> Zet je motor goed op slot: Koop nu een schijfremslot met alarm!

Lees ook: De 5 mooiste motor- en scooterroutes van Zwolle!