5 mooiste scooter- & motorroutes in Utrecht

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

De stad Utrecht, in het hart van Nederland, die in de jaren 1800 ooit nog even hoofdstad van het land is geweest, is een prachtige stad om te bezoeken met de motor of scooter. De stad bruist en heeft een steeds groeiende economie en grenst aan de groene long tussen Utrecht en Amersfoort. Een plezier voor motorrijders om door deze streek te rijden dus. De volgende vijf mooiste scooter- en motorroutes in Utrecht zetten alvast de trend!

1. Ronde van Midden Nederland

Een prachtige scooterroute van 130 kilometer brengt je van hartje Utrecht die via de Utrechtse Heuvelrug helemaal tot in Nieuwegein voert. Deze route is geïnspireerd door de wielrennersroute die hier in de buurt loopt. Je start vanuit Utrecht richting Leusden onder Amsersfoort. Via Woudenberg en Doorn kom je in Veenendaal terecht. In Rhenen maak je een grote lus en rijdt langs het water verder naar Nieuwegein. Puur genieten.

2. Rondje Zeist - Driebergen

Deze route start in Zeist en neemt je gedurende 250 kilometer langs prachtige veengebieden, bosrijke omgevingen en heidevelden. Je rijdt vanuit Zeist naar Soest , boven Apeldoorn door tot in Wilp. Daar volg je even het water en rijdt richting Loenen. Passeer langs Dieren en neem de routes rond Nationaal Park De Hoge Veluwe en Veluwezoom om terug te keren langs Barneveld naar je startpunt. Een route vol afwisseling.

> De goedkoopste systeemhelmen vind je hier: korting tot 40%!

3. Bossen, Heuvels en wateroevers

Vanuit Utrecht kan je een heerlijke motorroute volgen van 65 kilometer die je al het moois van de natuur toont. Je vertrekt in de richting van De Bilt en Bilthoven. Daar volg je een stukje van de Utrechtse Heuvelrug, dit is heerlijk rijden met de scooter of motor in de schaduw van de bomen. Via Maarsbergen en het Kasteel Amerongen zoek je de oevers van de Nederrijn op en deze volg je tot aan Houten. Van hieruit rij je het centrum van de stad weer binnen.

> Beveilig je voertuig tegen diefstal: Bekijk nu onze schijfremsloten!

4. Rondje plassen en meren

Wie van waterlopen houdt kan aan de westzijde van Utrecht de plassen en merenroute volgen. Een tocht van 110 kilometer voert je via Lopik en Schoonhoven gedurende kilometers langs De Lek. Vervolg je weg naar het gezellige Gouda waar je kunt cruisen rond de Reeuwijkse Plassen. Van hieruit vervolg je je weg richting de Noordeinderplas alvorens via Kasteel de Haar terug te keren naar hartje Utrecht. Deze tocht is zeer afwisselend en aan te raden voor natuur- en vogelliefhebbers. Neem zeker de tijd om af en toe af te stappen en te genieten van al het moois!

5. Utrecht - Amsterdam - Utrecht

Deze route van 150 kilometer brengt je van de ene grootstad naar de andere maar laat je genieten van de prachtige natuur. Volg je weg via Soest tot aan het Gooimeer, volg deze route via het IJmeer tot in het hartje van Amsterdam. Hier rij je via Amstelveen, de Baambrugse Zuwe en Loosdrechtse Plassen en recht door het centrum van Maarssen terug naar je startpunt in Utrecht. Reken voldoende tijd tijdens je route voor een bezoekje aan beide steden!

> De Schuberth integraalhelmen: morgen in huis als je vandaag voor 23.59 besteld!

Bekijk ook: de 5 mooiste motor- en scooterroutes van Eindhoven!