5 mooiste scooter- & motorroutes in Eindhoven

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Eindhoven is een bloeiende stad met een rijke geschiedenis. Het is de vijfde grootste stad in Nederland en is absoluut het bezoeken waard, zeker wie houdt van rijden met de motor of scooter en mooie routes zoekt is rond deze stad op zijn plaats. Het uitgaansleven is uitgebreid en ook zijn er voldoende theaters, musea en evenementen die van deze stad een bruisend centrum maakt. Voor de motorliefhebbers hierbij de vijf mooiste scooter- en motorroutes in Eindhoven beschreven.

1. Begijnhof Route

Je kunt meteen de spits afbijten met een stevige route van 260 kilometer die bijna tot aan Leuven (België) gaat. Je passeert het circuit van Zolder. Voor liefhebbers: kijk zeker nu agenda na, regelmatig kun je je inschrijven voor circuitrijden. In Sint-Truiden is een eerste begijnhof om te bezoeken, de volgende kun je vinden in Aarschot, als derde bezoek je de abdij van Averbode. In Diest kun je oude begijnwoningen bekijken. Keer terug naar Eindhoven via Leopoldsburg en Lommel.

2. IJsje eten bij de boer

Vanuit Eindhoven even 180 kilometer met de motor rijden om een ijsje? Het kan! Deze prachtige afwisselende route brengt je langs Helmond, tot bij Weert, je gaat even de grens met België over en passeert Hamont-Achel. Wie niet houdt van een ijsje kan hier ook halt houden voor een lekker trappistenbier. Via Valkenswaard gaat de route weer door Nederland, tot in Best waar je afbuigt om het centrum van Eindhoven binnen te rijden. Deze tocht is een plezier voor motor- en scooterliefhebbers!

> Profiteer van kortingen tot wel 40%: Bekijk nu ons assortiment met schijfremsloten!

3. Eindhoven - Nijmegen

Wie houdt van diverse routes, heerlijk bochtenwerk, gezellige dorpjes en uitgestrekte heidevelden is met deze route in zijn nopjes. 240 kilometer vanuit Eindhoven brengen je richting Boxmeer en de oevers van de Maas naar Nijmegen. Hier rij je richting Oss, Uden en Veghel weer naar Eindhoven toe. Neem zeker een picknick mee want langs de weg zijn veel mooie stopplaatsjes langs het water!

> Nieuwe scooterhelm kopen? Vandaag besteld, morgen in huis!

4. Kempen - Peels - Maas

Vanuit Eindhoven de Kempen verkennen met scooter of motor is een topidee. Vertrek in noordelijke richting naar Veghel via Uden tot net onder Nijmegen. Je steekt de Maas over en rijdt tussen deze prachtige rivier en de Duitse grens richting Venlo, langs het Nationaal Park De Maasduinen. Laat de prachtig van de natuur, waar hier veel zorg wordt voor gedragen, tot je doordringen. Via Horst, Ommel en Mierlo kom je weer aan je startpunt terecht. Geniet op een terrasje in het hart van Eindhoven nog na van deze prachtige natuurrit van 230 kilometer!

5. Eindhoven - Valkenburg

Hou je van dagetappes die niet in een lus lopen? Dan is deze heerlijk kronkelende motorroute van 190 kilometer zeker voor jou! Je start in Eindhoven richting Mierlo en daarna rij je stevig noordelijk naar Roermond. Van hieruit rij je wisselend in België en Nederland tussen plassen en langs de Maas heen. Rij verdere via Sittard, Heeren en rij eerst nog even via het drielandenpunt onder Vaals alvorens richting Valkenburg te rijden en een slaapplek voor de avond te zoeken. Morgen wacht dan weer een nieuw avontuur!

> Bekijk onze populaire jethelmen: verzending = gratis!

Lees ook: de 5 mooiste motor- en scooterroutes van Tilburg!