5 mooiste scooter- & motorroutes in Tilburg

Tilburg, de bruisende stad in het hartje van Noord-Brabant heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot wel 9000 jaar voor onze jaartelling. Een stad die bij een uitgebreid bezoek aan Nederland zeker een bezoekje waard is. Liefhebbers van rijden met de motor of scooter zullen zeker hun gading vinden in en rond deze stad. Hieronder alvast een opsomming van de vijf mooiste scooter- en motorroutes in Tilburg.

1. Parken Route

Vanuit Tilburg kunnen liefhebbers van groen, bossen, heidevelden en veengebieden hun hart ophalen. Deze motorroute van 95 kilometer brengt je vanaf het centrum van Tilburg langs de prachtige groene rand rond de stad. Je begint aan de Oisterwijk en via kronkelweggetjes ten zuiden van de stad ga je langs Gorp rochting Het Zand aan de Heikantse Beek. Via Dorst zoek je je weg naar het zuiden en uiteraard eindig je je route rond het prachtige Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen waar zich ook De Efteling bevindt (voor liefhebbers!).

2. Route Gilze

Een scootertoer van 240 kilometer die je een groot stuk van Noord-Brabant leert kennen. Je start je route in Gilze, dat net naast Tilburg ligt. Van hieruit rij je langs het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen richting de Maas die je een tijdje stroomopwaarts volgt tot je bijna aan Nijmegen bent. Van hieruit volg je je weg richting Venray, Helmond en Best om zo terug te keren naar je startpunt Gilze. Picknicken langs de route wordt sterk aangeraden omwille van de prachtige stopplekjes die je passeert!

> Motorhelm kopen: gratis thuisbezorgd in 24u!

3. Biesbosch Route

Vanuit Tilburg kun je een prachtige route van 120 kilometer volgen die je via 's-Hertogenbosch langs de Bergsche Maas brengt en via Drongelen naar Keizersveer brengt. Van hieruit kun je langs Drimmelen de randen van het Nationaal Park De Biesbosch ontdekken tot aan de Lage Zwaluwe. Je keert terug via Blauwe Sluis, Hooge Zwaluwe en Ter Aalst. Hier neem je de Kanaaldijk Noord of Zuid tot je weer in het hart van Tilburg terechtkomt.

4. Nederlandse en Belgische Kempen

Vanuit Tilburg kun je ook een prachtige glooiende scooterroute van 160 kilometer rijden doorheen de Nederlandse Kempen volgen richting Baarle-Nassau. Vanuit Baarle-Nassau ga je de grens over om via Zoersel, Grobbedonk en Corsendonk de Belgische Kempen te verkennen. Zoek zeker een leuke kroeg waar je kunt genieten van een heerlijk Belgisch biertje. Via Postel keer je terug naar Nederland en rij je richting Meeven en Haghorst terug richting Tilburg na een dagje grenshoppen met België.

5. Vijf uurtjes West-Brabant

Maak je klaar voor een laatste mooie rit van 200 kilometer die start ten Oosten van Tilburg, namelijk in Boxtel. Je ontdekt Brabant op zijn best, denk hierbij aan gezellig kleine dorpjes waar je door rijdt, mooie bossen en de uitgestrekte weides en heidevelden. Je passeert Oirschot, Alphen, rijdt boven Roosendaal heen tot aan het Hollands Diep. Hier zoek je je weg via Drimmelen, Oosterhout en onder het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen terug naar je startpunt in Boxtel. Een heerlijke route voor op een zonnige dag!

> Nieuwe helm nodig voordat je deze routes af gaat leggen? Bekijk eens onze integraalhelmen: korting tot 40%!

Andere routes: De 5 mooiste motor- en scooterroutes van de stad Groningen!