5 mooiste scooter- & motorroutes in Groningen

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Groningen is de mooie stad in het noorden van het land die ontstaan is aan het uiterste punt van de Hondsrug. Gelegen te midden van natuur, historische symboliek maar ook de bloeiende industrie in deze regio is dit een stad om te verkennen met de motor of scooter. Daarom kun je hier alvast de vijf mooiste scooter- en motorroutes in en rond Groningen terugvinden. Veel plezier op je verkenningstocht in deze prachtige streek!

1. De bruggenroute

Deze scooterroute van 150 kilometer brengt je van aan de rand van de stad Groningen via Grijpskerk en Buitenpost naar de prachtige monding van het Lauwersmeer. Hier kun je aan Moddergat het Nationaal Park Lauwersmeer oversteken via de HM Gebrandywei. Neem zeker de tijd om iets gezellig te drinken in één van de paviljoenen die je hier passeert en te genieten van het prachtige uitzicht. Via Zoutkamp kun je terugkeren naar je startpunt.

2. Ritje 't Zielhoes

Een zeer mooie motorroute van 125 kilometer die start in Usquert en onderweg de stad Groningen middendoor snijdt. Je gaat via Uithuizen richting Appingendam om de Eems te gaan bewonderen. Van hieruit brengt de route je langs Veendam en van hieruit rij je Groningen binnen. Maak zeker de tijd om de stad te gaan bezoeken alvorens verder naar het noorden te trekken. Via Wilsum kom je dan weer aan je startpunt terecht na een heerlijke rit van een drietal uren rijden.

> Systeemhelm kopen: vandaag besteld, morgen in huis!

3. Promotor Offroad route

Vanuit stad Groningen start een heerlijke route van 120 kilometer tot in Hoogeveen. Zoals de naam het zelf zegt gaat de route af en toe van de verharde wegen af, wat zorgt voor een heel leuke rijervaring op de scooter of motor. Verder biedt de route veel bochten en kronkelweggetjes. Volg in deze volgorde: Vries, Drouwen, Borger, Ees, Schoonoord, Aalden, Nieuw Balingen en eindig in Hoogeveen. Een absolute aanrader!

4. Wadden, duinen en zeelucht

Hou je van zee, watervogels en een heerlijke zeebries? Dan moet je absoluut deze scooterroute uitproberen! Amper 65 kilometer lang maar onvergetelijk. Je start in hartje Groningen en rijdt stelselmatig van bruisende stadscentrum naar absolute rust. Via Lauwersoog bereik je het water, hier volg je de duinen en wadden tot aan Eemshaven en van hieruit voert de route je naar Delfzijl en Termunterzijl. Via Diddeburen en Harkstede keer je uiteindelijk terug naar je eindbestemming in het centrum van Groningen. Batterijen weer volledig opgeladen!

5. Van Groningen naar Wilhelmshaven

Een leuke route vanuit Groningen brengt je in 145 kilometer naar Jadeboezem, een prachtig groot water, aan Wilhelmshaven in Duitsland. Je rijdt via Groningen naar Termunterzijl en volgt hier de route langs de Dollard. Eens de grens over vervolg je via het Nationalpark Niedersächsisches Wattenmeer naar Moormerland en via het groene Großefehn en Wiesmoor rij je door richting Wilhelmshaven waar je een slaapplaats zoekt. Terugrijden kun je morgen via Westerstede en Leer, waar je de Eems oversteekt richting Oudezeil en Winschoten. Een mooie route over de landgrenzen heen die het ontdekken waard is!

> Bekijk onze Shark helmen en profiteer van gratis verzending!

Lees ook: de 5 mooiste scooter- en motorroutes in Almere.