5 mooiste scooter- & motorroutes in Rotterdam

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Rotterdam behoort tot de mooiste steden van het land. Een stad gekend omwille van zijn kunstzinnige centrum maar uiteraard ook zijn internationale haven. De stad is zowel een economisch centrum als een trekpleister voor toeristen en zelfs natuurliefhebbers. Enkele kilometers buiten het hart van de stad kom je in een groene oase terecht. Een droom voor motor- en scooterrijders. Hierbij alvast de vijf mooiste scooter- en motorroutes in en rond Rotterdam.

1. Rotterdam - Buren

Vanuit het hartje van de stad Rotterdam start een mooie dagrit die geen lus maakt. Deze route is 100 kilometer lang, maar reken toch op een drietal uur zodat je tijd hebt om van al het moois te genieten onderweg. Verrassend op deze route is de veerdienst die je moet nemen om het water over te steken. Als leidraad volg je trouwens de hele tijd de oevers van de Lek en de dorpjes errond tot deze in Wijk bij Duurstede overgaat in de Nederrijn. In Rijswijk steek je dan ook het water over om via Zoemond aan je eindpunt te komen.

2. Rondje Berkel

Deze route van 200 kilometer doet je flirten met de rand rond Rotterdam. Je start in Berkel en rijdt via Gouda in een grote boog naar Dordrecht waar je desgewenst het Nationaal Park De Biesbosch kunt gaan bezoeken. Via Spijkenisse steek je het water weer over. Rij naar Delft, een plaatsje waar je absoluut even je scooter of motor aan de kant moet zetten om te bezoeken! Van hieruit kun je dan weer naar je eindpunt rijden. Een zestal uur op de motor, ga 's avonds uitblazen in het bruisende centrum van Rotterdam.

> De goedkope motorhelm: voordeel tot 40%!

3. Delft - Nieuwerkerk - Dordrecht - Rotterdam

Vanuit Vlaardingen, nabij Rotterdam start een heerlijke route van 150 kilometer die je via Delft en de Eendragtspolder aan Nieuwerkerk aan den Ijssel brengt. Van hieruit rij je langs de Hollandse IJssel over de Nieuwe Maas om zo via Papendrecht naar Dordrecht te rijden. Je volgt een tijdje de oevers van de Oude Maas via Barendrechtse Veer, Koedood en Hoogvliet Rotterdam. Via Pernis rij je weer het centrum van de stad binnen. Wie wenst kan van hieruit ook nog even het havengebied ontdekken met de scooter of motor.

> Bekijk nu onze schijfremsloten en profiteer van gratis verzending!

4. De oevers van de Lek

Vanuit Schiedam - Rotterdam rij je via de oevers van De Lek richting Nieuwegein. Plaatsjes die je passeert en waar een mooie pauze op zijn plaats is zijn Krimpen aan den IJssel, Schoonhoven en Lopik. Aan het Monnikenhof steek je De Lek over en via Tienhoven, Nieuwpoort en Albasserdam rij je terug naar het centrum van Rotterdam. Een route van 150 kilometers die aan te raden is voor liefhebbers van vogels spotten, leuke kronkelweggetjes en lange ritten langs jaagpaden.

5. Cruisen tussen Nieuwe en Oude Maas

Een leuk avondritje van ongeveer 50 kilometer met de motor om te volgen is van aan de Euromast de Nieuwe Maas oversteken om zo via de Waalhaven en Poortugal aan de Oude Maas terecht te komen. Volg de oevers tot Koedood en keer terug via Vrijenburg en het Zuidplein.

Lees ook: De 5 mooiste scooter- en motorroutes van Den Haag!