5 mooiste scooter- & motorroutes in Den Haag

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Den Haag, een belangrijke stad voor het toerisme in Nederland biedt een aantal prachtig te ontdekken plekjes voor motorrijders en scooterliefhebbers. Dankzij zijn ligging aan de Noordzee en diverse badplaatsen kun je genieten van uitgestrekte oneindigheid over het water en wegdromen bij de prachtige natuur. Hieronder de vijf mooiste scooter- en motorroutes in en rond Den Haag.

1. Den Haag - Leiden - Zoetermeer

In en rond Den Haag zijn prachtige beboste gebieden om te bezoeken. Via deze route van 60 kilometer, waar je toch een tweetal uurtjes over rijdt, kun je genieten van al het mooist rond de stad. Vertrekpunt aan het Familiepark Drievliet in Den Haag. Rij van hieruit richting Zoetermeer, vermijd de A12 en rij via Haagoord. Vanuit Zoetermeer volg je de prachtige routes via Gelderswoude en Zoeterwoude tot in Leiden. Vanuit Leiden keer je naar Den Haag terug via het mooie Vlietland en Voorburg.

> Zet je motor of scooter goed op slot: Gebruik een schijfremslot en beveilig je voertuig tegen diefstal!

2. Hoek Van Holland

Een motorrit van 80 kilometer brengt je vanuit Den Haag en Voorburg richting Scheveningen. Hier volg je de prachtige duinen en bosrijke gebieden langs het strand van de Noordzee. Hou er rekening mee dat je een matige snelheid dient te houden, deze route is gemaakt om te genieten van het uitzicht, minder technisch rijden. Je volgt tot aan Ter Heijde en Hoek van Holland. Van hieruit keer je via de Loosduinen terug naar het centrum.

3. Bossen en duinen rond Den Haag

Deze route start in Rijswijk waar je richting Delft rijdt. Een gezellige scooterrit van 100 kilometer bengt je langs het groene Rokkeveen tot in het groene bossige hart van Hazerswoude. Via Boskoop volg je je weg tot Alphen aan den Rijn en via Zoeterwoude vervolg je je weg naar Leiden. Je keert terug via de prachtige duinen rondom Wassenaar en Scheveningen naar het hart van Den Haag voor een verdiend terrasje!

> Jethelm kopen: verzending = gratis!

4. Rondje langs alle dorpskernen van het Westland

Iets onder Den Haag, vanuit Hoek van Holland start een route van 110 kilometer die je alle dorpjes in de buurt leert kennen. Denk aan zeer kronkelige bochtige ritjes van 's-Gravenzande naar Peeldijk en Wateringen tot Delft. Van hieruit rij je naar Schipluiden en Maasland. Vervolg je weg naar De Lier, Naaldwijk en eindig je route met een laatste rechte lijn langs het water om weer bij je startpunt Hoek van Holland te komen. Een leuk ritje voor wie houdt van technisch rijden en af en toe een gezellig plekje om de innerlijke mens aan te sterken!

5. Rondje Zuid-Holland

Wie zin heeft in een stevigere route vanuit Den Haag kan zich wagen aan deze 200 km lange motortocht. Je passeert via Rotterdam, Nieuwegein tot in Amstelveen alvorens terug te keren via Leiden naar Den Haag. Een scooter- en motorrit die zeer afwisselend is en je zowel laat genieten van de vrije natuur als van de stemmige pleintjes in de dorpjes en steden die je passeert. Een aanrader voor wie een dagje de weg op wilt met de motor of scooter.

Benieuwd naar andere routes: Bekijk de 5 mooiste scooter- en motorroutes van de stad Utrecht!