5 mooiste scooter- en motorroutes in omgeving Nijmegen

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Nijmegen: een prachtige streek in Nederland waar elke motor- en scooterrijder kan genieten van de aanwezigheid van prachtige rivieren en een rijke geschiedenis. En dat zijn nog maar enkele factoren die een tocht in de regio de moeite waard maken. Waarom moet je je aan een motorrit in de omgeving van Nijmegen wagen? De volgende routes geven je het antwoord.

Toeren met de motor langs de Rijn..

De Rijn komt Nederland eigenlijk helemaal niet binnen bij Lobith. Spijk, dat is waar de Rijn het land als eerste punt raakt. Het is pas bij Millingen waar de rivier door Nederlands gebied is omgeven en waar je prachtig kan rijden. Ook kan je doorheen Beek toeren, het groenste dorp van het hele land, waar de villa Severen gebouwd staat met zijn opvallende jugendstilelementen. De ideale plaats om al rijdend een stukje cultuur op te doen!

…En vergeet de oevers niet!

Ook de oevers van de Rijn zelf herbergen heel wat verrassingen. Zo is er de stad Huissen, waar je een pont kan vinden die je naar Duiven en Westervoort brengt. In het dorp Doornenburg kan je dan weer het Doornenburg kasteel bewonderen tijdens het rijden, en eventueel bezoeken. Als je liever een stukje natuur om je heen hebt tijdens je motortocht, dan is het Sonsbeekpark dan weer de moeite waard.

De Rijnse geschiedenis van Zevenaar en Millingen aan de Rijn

De stad Deutinkem was vanaf de 9e eeuw na Christus bezit van de bisschop van Utrecht en 200 jaar later werd een muur omheen de plaats gebouwd. Als je doorheen Zevenaar rijdt dan is meteen duidelijk dat deze stad echter iets jonger is. Millingen is dan weer de ideale locatie om te genieten van stromend rivierwater tijdens je motorroute!

Ook de IJssel is een motortochtje waard

Naast de Rijn heeft ook de IJssel heel wat te bieden. De rivier wordt omringd door verschillende dorpen, waaronder Kampen, Zwolle, Zutphen en Doesburg. Hij diende als handelsroute en aankomstpunt voor schepen, die goederen vervoerden langs de Zuiderzee. Je kan er altijd even stoppen met de motor of scooter en de geschiedenis van de plaats herbeleven dankzij de imposante pakhuizen, in ongebruik geraakte kades en oude gebouwen.

Ooijpolder: wilde natuur ontdekken tijdens het rijden

De Ooijpolder is een natuurgebied dat langs de Waal ligt en werd er tot het jaar 2005 gebruikt als overloop als het water hoog stond. Tegenwoordig is het echter een heus natuurgebied waar tal van zeldzame vogels nesten, zoals de zwarte stern en grote karekiet. Je kan er tijdens het rijden zelfs gallowayrunderen aanschouwen! Berg en Dal doet zijn naam, met zijn gevarieerde landschap, eer aan en is de perfecte locatie om avontuurlijk met de motor te rijden.

> Scooterhelm kopen: verzending = gratis!

Lees ook: de 5 mooiste scooter- en motorroutes in Apeldoorn!