De 5 mooiste scooter- en motorroutes in de omgeving van Appeldoorn

Als je op zoek bent naar een streek die zowel cultureel als op het vlak van natuur alles heeft, dan is Apeldoorn en omstreken je bestemming. De regio wordt gekenmerkt door tal van historische gebouwen en wilde natuur: de perfecte balans dus tijdens een tocht met de motor!

1. Apeldoorn: vrije natuur en stadse drukte, het beste van twee werelden

Apeldoorn is een grote stad met meer dan 150.000 inwoners. Niettemin kan je in en om de stad heen veel groen vinden. Met de motor passeer je langs de apenheul, het station van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij en de Koningin Julianatoren. Als je toch liever de rust van de natuur opzoekt dan rijd je best richting Beekbergen, waar toeristen vaak het wild fotograferen.

2. De Veluwe in al zijn pracht ontdekken

Van oorsprong was de Veluwe een groot bosgebied. Tijdens de Middeleeuwen werd de regio echter grotendeels ontbost, waardoor enorme zandduinen en verstuivingen ontstonden. Het gevolg? De inwoners verhuisden en de streek werd al snel ingepalmd door de natuur. De route is vooral interessant omdat je er bossen doorkruist die pas 100 jaar geleden zijn geplant om de houtproductie te stimuleren. Het voordeel hiervan is dat de streek zowel voor wonen als motorrijden interessanter werd.

> Vandaag bezorgd, morgen gratis thuisbezorgd: De populaire jethelmen!

3. De geschiedenis van een handelsstad herbeleven met de motor

Deventer was in de achtste eeuw reeds de perfecte handelsplaats dankzij zijn gunstige ligging, en zo’n 200 jaar later kreeg de stad officiële stadsrechten. Het gevolg was dat Deventer uitbloeide tot een enorm handelscentrum waar tol geheven werd en munten geslagen. Gelukkig hoef je niets te betalen als je er met de motor rondtoert! Je kan een prachtige tocht maken langs de IJssel, waarlangs vroeger handel werd gedreven en waar de oude tolpoorten nog steeds te bezichtigen zijn.

> Schijfremslot kopen: Verzending = gratis!

4. De vissersgeschiedenis opsnuiven in Harderwijk en omstreken

Harderwijk heeft tal van oude panden staan die je de oude Hanzestad weer in al zijn glorie doen herbeleven. Daarnaast kan je ook langs de pittoreske vissershuisjes rijden en je honderd jaar terug in de tijd wanen. Houd je van geschiedenis en schaaf je graag je cultuur bij tijdens je rustpauze? Dan is Staverden, de kleinste stad van Nederland, de perfecte plaats. Met zijn imposante kasteelhoven waar de bekende prachtige pauwen paraderen is het de ideale plek om even de benen te strekken.

5. Het centrum van Apeldoorn

Tenslotte brengt deze route je door Apeldoorn zelf, een stad die zowel bedrijvig als rustgevend is. Met de motor kan je er de koninklijke omgeving ontdekken, waarvan het Paleis het Loo als toeristisch hoogtepunt geldt. Ook brengt de route je voorbij de Daams molen in Vaassen, waar de prachtige bossen je tot rust doen komen tijdens het rijden.

> Systeemhelm kopen: korting tot 40%!

 

> De 5 mooiste scooter- en motorroutes in Haarlem!