Motorroutes in de omgeving van Enschede

Enschede bewijst hoe prachtig het Overijsselse landschap is als je het vanaf het zadel van een scooter of motor kunt bewonderen. Net zoals andere regio’s heeft Enschede heel wat Nederlandse cultuur en natuur in het verschiet. De volgende vijf motorroutes geven je de kans daar getuige van te zijn!

1. Doorheen Enschede met de motor

Het Overijsselse landschap is een waar paradijs voor zowel wandelaars als fietsers en scooter/motorrijders. De stad zelf, Enschede, is echter ook een plaats die het doorkruisen waard is, mede dankzij de mythische verzonken toren van Drienerlo, de talloze winkeltjes waar je middeleeuwse souvenirs kan kopen of de terrasjes waar het gezellig vertoeven is. De perfecte plaats als vertrekpunt van een route doorheen de regio, of om een pauze te nemen en even de benen te strekken.

2. De geschiedenis herbeleven in Borne

Borne geeft pas echt goed weer hoe een Nederlandse stad er een paar honderd jaar geleden moet hebben uitgezien. Als je er met de motor doorheen rijdt dan is het alsof je in één keer 300 jaar terug in de tijd bent gereisd: de Oude Kerk geeft een eeuwenoude indruk aan de stad, alsook de bijhorende toren, die je overigens kunt bezoeken. Rijd je liever wat vrijer en wilder, dan kan je doorheen ‘De Groene Poort’ toeren, een prachtig natuurgebied waar kleine, sprookjesachtige beekjes een mythische atmosfeer creëeren.

> Schuberth helm kopen: profiteer van korting tot 40%!

3. Toeren over de heuvels rondom Markelo

De Sallandse Heuvelrug is één van de populairste regio’s voor fietsers, scooterrijders en motor-fanaten. Deze lange route leidt het doorheen het prachtige Sallandse landschap dat Markelo omringt. Vandaar uit kan je de Borkeld bereiken, een ongerept heidereservaat waar adembenemende natuurtaferelen zich ontplooien en een prachtig uitzicht bieden vanop de Friezenberg.

4. Pittoreske Overijsselse dorpjes doorkruisen met de scooter of motor

Deze motorroute brengt je doorheen talloze dorpjes die over het uitgestrekte landschap verspreid liggen. Je doorkruist de Eibergen en kan je tegoed doen aan het fenomenale landschap dat zich aan de oevers van de Berkel ontvouwt. Het plaatsje Goor geeft dan weer een antieke indruk met zijn Braakmolen, een enorme, 22-meter hoge stellingmolen. Tenslotte kan je ook langs de imposante tuinen van het Warmelo Kasteel rijden. Een prachtig uitzicht verzekerd!

5. De Tubbergse natuur bewonderen vanuit het zadel

Tenslotte is de motorroute doorheen de gemeente Tubbergen pas echt de moeite waard, vooral als je van molens houdt. De gemeente omvat drie gehuchten en wel tien dorpen, waaronder Vasse, Geesteren, Haarle, Fleringen en Reutem. Ten noorden van Twente kan je trouwens prachtig rijden door het glooiende landschap waar eeuwenoude bomen, uitgestrekte weides en wallen voor een adembenemend tafereel zorgen. De ideale route dus voor een stukje natuur in één van de mooiste delen van Nederland!

> Nieuwe helm nodig? Bekijk onze Shark Openline helmen en profiteer van gratis verzending!

Andere routes bekijken? Bekijk eens de 5 mooiste motor- en scooterroutes van Arnhem!