De 5 mooiste scooter- en motorroutes in de omgeving van Arnhem

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Arnhem en omstreken herbergt waarschijnlijk de grootste variatie aan bezienswaardigheden, cultuur en natuur die er in Nederland te vinden zijn. Als motor- of scooterrijder ben je altijd op zoek naar nieuwe ervaringen en decors tijdens het rijden. De volgende vijf motorroutes bewijzen dat Arnhem daar de ideale locatie voor is!

1. Arnhem en Rhenen, een donkere pagina in het boek van de Nederlandse geschiedenis

Hoewel het landschap tussen Rhenen en Arnhem rustgevend oogt, herinnert het de Nederlanders aan een donkere periode uit de geschiedenis: de Tweede Oorlog. Dit was een streek waar hevig werd gevochten en talloze militairen het leven lieten tijdens een uitzichtloze strijd. Tijdens de route kan je nog altijd zien welke gevolgen die troebele periode met zich heeft meegebracht. Niettemin is dit één van de mooiste streken om te rijden!

2. Een stukje Germaanse geschiedenis onder het rijden

Brummen is een van de oudste steden van Nederland, waarvan de eerste tekenen van leven reeds van het jaar 800 dateren. Zutphen is een ander eeuwenoud dorp dat vroeger een Germaanse nederzetting was. Rond de 14e eeuw was het een van de belangrijkste Hanzesteden en de rijkdom waar het toentertijd van profiteerde blijkt nu nog altijd uit de royale gebouwen die er staan. Je kan de route vervolgen doorheen Bronckhorst, dat eveneens als nederzetting is ontstaan en sinds de 15e eeuw officieel de kleinste stad van Nederland is.

> Vandaag besteld, morgen gratis thuisbezorgd: De Shark Skwal helm!

3. Rijden langs de Oude IJssel

Deze route brengt je langs de IJssel en het oude deel van de rivier, voor je er het prachtige natuurgebied kan bewonderen. Ook kom je er Doesburg tegen, een oude Hanzestad die bekend staat om zijn mosterdfabriek. De mosterd die er geproduceerd wordt kan je overal ter wereld vinden en de fabriek is de ideale plaats als je tussen het rijden door wat cultuur wil opdoen. Tenslotte verleent Doetinchem zich ook als perfecte stopplaats, mede dankzij de vele eet- en drinkgelegenheden!

4. Het prachtige boslandschap van Barneveld doorkruisen

De volgende motorroute dompelt je onder in het prachtige boslandschap van Barneveld, het Schaffelaarse Bos. Daar staat het naar het bos genoemde Kasteel de Schaffelaar dat uit de 19e eeuw dateert. Het spreekt voor zich dat de uitgestrekte wouden de ideale plaats zijn om er te rijden en te genieten van een stil moment!

5. Renswoude en de Borgwal, Germaanse geschiedenis opsnuiven vanop de motor

Tenslotte brengt de route doorheen Renswoude je echt terug in de tijd. Rond de 9e eeuw werd de regio gekenmerkt door de aanwezigheid van boerderijen en de imposante Borgwal. Zo’n duizend jaar later werd daaromheen lintbebouwing aangelegd en dat creëert tegenwoordig een prachtig contrast tussen oude en nieuwe gebouwen die als het ware samensmelten. Ongetwijfeld een route met heel wat variatie!

> Shark helm kopen: korting tot 40% en gratis verzending!

Lees ook: De 5 mooiste scooter- en motorroutes in Amersfoort!