De 5 mooiste scooter- en motorroutes in de omgeving van Amersfoort

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Amersfoort is één van de bekendste regio’s in Nederland en daar heeft de grote variatie aan natuurgebieden en culturele achtergrond ongetwijfeld iets mee te maken. Het volgende overzicht van enkele van de mooiste motor- en scooterroutes doorheen de streek nodigen in elk geval uit tot een avontuur!

1. De pluimveeregio ontdekken met de motor

Barneveld, Hoevelaken, Nijkerk en Terschuur kunnen stuk voor stuk tellen als gelijkwaardige onderdelen van de pluimveeregio in Nederland. Er staat zelfs een waar pluimveemuseum in Barneveld, vanwaar het snel rijden is naar Zwartebroek, Hoevelaken en Nijkerk. Deze route laat je een prachtig contrast zien tussen landelijke gebieden en een stuk van de Veluwe. Je kan even afstappen aan Den Olden Florus, een oude molen in Terschuur, en ook Nijkerk biedt met zijn historisch museum een kans om even de benen te strekken.

2. Oude kastelen herontdekken nabij Duurstede

Aan de rivier de Lek bevindt zich Wijk bij Duurstede, een plaats die honderden jaren geleden al bekend stond om zijn strategisch gunstige ligging. Je kan er dan ook langs de talloze kastelen rijden, doorheen de gemeentegrenzen Hindersteyn, Leeuwenburg, Sandenburg en Walenburg. De stad staat vooral bekend om zijn adel en prinses Irene woont er zelfs een deel van het jaar. De perfecte opportuniteit om een royale motortocht te maken doorheen een typisch Nederlands landschap!

> Bekijk onze Shark openline helmen: korting tot 40%!

3. Een sprookjesachtige route langs Voorthuizen en Drie

Voorthuizen is een Nederlandse gemeente die vooral bekend staat om zijn poort naar de Veluwe, maar ook kan je er een heuse gedichtenroute vinden. Vooral de legende van de reus Bunckman wordt er vaak verteld en daar voegt de aanwezigheid van het oudste bos van Nederland natuurlijk alleen maar waarde aan toe. Het bos staat vol oude beukenbomen die een sprookjesachtige indruk aan de streek geven!

4. Een van de langste routes in Nederland, rondom de Randmeren

De Randmeren werden de laatste jaren voorzien van paden voor fietsers en motorrijders en kunnen dus in al hun pracht ontdekt worden door menig bezoekers. De verschillende routes leiden je aan beide oevers van de randmeren. Als je graag lang in het zadel zit en natuurschoon nooit beu wordt, dan is deze 200 kilometer lange route iets voor jou!

5. De wind (en stuifzand) in de haren tijdens een tocht doorheen Wekerom

Hoewel Nederland niet bepaald bekend staat om zijn uitgestrekte zandduinen, kan je in Wekerom toch nog écht actief stuifzand zien. Het zand wordt terecht ‘Wekeromse Zand’ genoemd en drijft je als het ware in de richting van de Veluwe, waar het Pinetum, het Luntersche Buurtbosch en de Goudsberg te vinden zijn. Ook kan je in Lunteren langs de Lunterse Beek rijden. En als je dan toch bezig bent, de Grote Valkse Beek bewonderen vlakbij Wekerom.

> Shark Skwal helm kopen: Vandaag besteld, morgen in huis!

Bekijk ook: De 5 mooiste motor- en scooterroutes in Zaanstad!