De 5 mooiste motor- en scooterroutes in omgeving Breda

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Breda is ongetwijfeld één van de mooiste streken van Nederland, zowel op het vlak van cultuur als geschiedenis en natuur. Als je het land met de motor of scooter wil ontdekken, dan is de regio rond Breda de perfecte plaats om te beginnen en de typische, Nederlandse sfeer op te snuiven. De volgende scooter- en motorroutes zijn daar het bewijs van.

1. Rijden langs Schijf, de Wouwse Plantage en Roosendaal

Doorheen de Wouwse Plantage rijden staat garant voor een adembenemend uitzicht dankzij de eeuwenoude loofbossen, houtwallen, singels en lanen. In het centrum van de plantage kan je de prachtige Rijksmonumenten aanschouwen onder het rijden, waaronder de houtzagerij, het jachthuis, het witte kasteeltje, enzovoort. Vervolgens brengt de route je naar de Rucphense bossen en Schijf, waar je wederom prachtige natuurtaferelen kan aanschouwen.

2. Met de motor doorheen Heusden, Waalwijk, Raamsdonksveer en Geertruidenberg

Deze route doorheen Raamsdonksveer is perfect voor de motor- of scooterliefhebber die ook wel van kunst houdt. De openbare ruimte herbergt er wel 22 antieke kunstwerken, waarvan ééntje speciaal voor motorrijders, wandelaars en fietsers: ‘Rust u even’, een kunstwerk van Janhein van Melis, dat in het plantsoen tussen de Oosterhoutse weg en de Beethovenlaan pronkt en je verleidelijk uitnodigt om even van het zadel te stappen. Als je daarbij van Zydeco- en Cajunmuziek houdt kan je er ook genieten van het jaarlijkse muziekfestival in Mei.

> Vandaag besteld, morgen in huis: De Shark Skwal helm!

3. Motortocht langs Zoom en Steenbergen

Steenbergen is één van die Nederlandse steden die pas echt een bewogen geschiedenis heeft gehad. De stad overleefde de grote brand in 1397 maar nét. Slechts twee huizen stonden na de ramp nog recht: de Draeck en de Olifant. Tijdens de brand werd ook het stadsarchief verwoest, waardoor tegenwoordig weinig informatie bestaat over wanneer Bergen op Zoom precies stad werd. De ideale plaats om je onder te dompelen in een stuk mysterieuze, Nederlandse geschiedenis - met natuurlijk de wind in de haren.

4. Gastvrij ontvangen in Breda

Als je de historie van Nederland wil ontdekken dan is een tocht doorheen Breda zeker de moeite waard. Als meest gastvrije stad van het land heeft Breda daarbij ook op geschiedkundig vlak heel wat in petto. De route leidt je rond het oudste deel van de binnenstad langs de singel. Ook kan je doorheen Terheijden rijden, een pittoresk plaatsje ten noorden van Breda, waar ‘De Arend’, een imposante windmolen, staat. De perfecte plaats om even uit te rusten.

5. Sportief rijden langs Etten-Leur

Tenslotte brengt een route langs het Zwaaigat, Tullepetaonestad en Puitenol je in de wereld van de Brabanders, die de reputatie hebben van sport én van feestjes te houden. Er worden jaarlijks tot wel 18 evenementen georganiseerd: de ideale plaats dus om als motorrijder te genieten van de sportieve sfeer.

> Schuberth helm kopen: verzending = gratis!

Lees ook: De 5 mooiste scooter- en motorroutes in Nijmegen!