10 scooter- & motorroutes in Overijssel

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Elke liefhebber van ritten in het weekend met de motor of scooter moet zeker de provincie Overijssel gaan bezoeken. Dankzij een netwerk aan waterwegjes, mooie groene gebieden met leuke bosjes maar ook uitgestrekte zanderige polders biedt deze provincie een schat aan motorroutes. Tussendoor passeer je de talrijke gezellige Nederlandse dorpjes waar er steeds een terras te vinden is voor een welverdiende pauze. Hierbij alvast tien routes die het ontdekken waard zijn met de motor of scooter in Overijssel

1. 1001 bochten in Twente

Je bijt de spits af in Hengelo met deze route van 180 kilometer om en rond de Nederlandse grens met Duitsland. Deze route kronkelt tussen dorpjes zoals Tubbergen, het kunstzinnige Ootmarsum of Denekamp en Rossum. Je rijdt langs prachtige oude heidevelden. Dankzij de vele kleine weggetjes die je naar historische dorpjes brengen is deze route gekenmerkt door zijn vele bochten. Een plezier voor elke motorrijder.

2. De Zuiderzeeroute

Een prachtig lange route die je verschillende provincies doet ontdekken. Deze route bedraagt 440 kilometer en splits je beter op in een paar dagen motorrijden. Je start in Wellemsoord. Je rijdt langs de randen van de Oude Zuiderzee en neemt de volledige omtrek van het IJsselmeer voor je rekening. Je passeert het groene Nationaal Park Weerribben-Wieden. Kortom een route voor wie de mooiste plekjes van Nederland wilt ontdekken.

3. Rondje Overijssel

Van Wierden naar Hengelo in 150 kilometer. Je kunt de lus volledig afwerken, reken hiervoor nog een 25tal kilometer extra. Rij vanaf je startpunt naar Lochem en van hieruit richting Deventer. Je passeert Zwolle, dat zeker een bezoekje waard is en bezoekt het groene hart van Ommen alvorens naar je eindpunt te rijden. Een leuke route om de provincie beter te leren kennen.

4. Rondje boven langs Zwolle

Ontdek de mooie dorpjes van Overijssel tijdens deze mooie route van 100 kilometer. De wegen zijn perfect aangelegd, een plezier voor elke motorrijder of scootergebruiker. Je start in Zwolle richting Ommen, van hieruit ga je in noordelijke richting naar Balkbrug, je passeert IJhorst en via Meppel bereik je de rand van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Ga via Zwartsluis weer richting je startpunt.

5. Avondritje door maïs en es

Een kort maar kronkelend ritje, heerlijk om met de motor af te leggen na een dagje werken om het hoofd leeg te maken. Je start in Albergen richting Denekamp, je rijdt ten noorden van Ootmarsum. Uiteraard mag je het centrum even binnenrijden voor een verfrissende pauze. Vervolledig je route richting Getelo, waarvoor je even de Duitse grens over moet om zo via Geesteren terug te keren naar Albergen.

> Scooterhelmen kopen: vandaag besteld, morgen gratis thuisbezorgd!

6. Twente Grensroute

In Slagharen start deze motorrit van 160 kilometer. Opgelet, deze route maakt geen lus, eindbestemming is Holten. Vanuit Slagharen rij je richting Hardenberg en langs het groene Diffelen, bosjes en veengebieden kleuren het landschap.Via De Pollen en Manderveen kom je aan Lattrop terecht, hier rij je in zuidelijke richting verder naar Denekamp, De Poppe en via Enschede kom je terecht in Boekelo, Lochem en eindigt zo in het prachtig groene Holten. Hou zeker tijd vrij om de bosrijke omgeving ook te voet te verkennen.

7. Route Betuwe - Lek

Een stevige route van 300 kilometer. Kleine tip, splits deze route op in twee dagen om meer tijd te hebben om de omgeving in je op te nemen. Start en einde is Hengelo. Op dag één rij je via Doetinchem, Arnhem langs de Nederrijn richting Nieuwegein. De tweede rit gaat terug via het groene Woudenberg, het Nationaal Park De Hoge Veluwe, Markelo en Hengelo. Waterlopen, open natuur en steden, alles in één rit!

8. Rondje Tecklenburg

Ontdek vanuit Enschede de omgeving rond de Duitse grens, deze route van 200 kilometer neemt je mee tot aan het Staatspark Freeden aan Bad Iburg in Duitsland. Je rijdt via Greven en Ladbergen naar Bad Iburg. Van daaruit keer je via het noorden terug langs Tecklenburg, Emsdetten en Ochtrup tot je de Nederlandse grens weer oversteekt om te eindigen in Enschede. Een dagje buitenland met motor of scooter!

9. Overijssel Heuvelsroute

Vanuit Dalfsen kun je in de provincie Overijssel een mooie Heuvelsroute volgen. Ondek de Sallandse Heuvelrug als je vertrekt vanuit Dalfsen en de route volgt richting Lemele en Hellendoorn. Het prachtige groene en bosrijke gebied is een plezier voor motorrijders. Vervolg je weg via Holten, Rijssen, Markelo en vanaf Laren vervolg je je route weer in noordelijke richting via Raalte naar je startpunt terug.

10. Rondje Brinken

Sluit je bezoek aan Overijssel af via een Rondje Brinken met motor of scooter. Een route van 190 kilometer brengt je vanaf Zwolle naar mooie gezellige dorpjes zoals Dwingeloo met het Dwingelderveld, Aalden en Coevoorden.

 

 

Een comfortabele en ideale helm nodigt veel meer uit om weer eens op de motor of de scooter te stappen. Zorg er daarom voor dat je de helm van je dromen aanschaft. Bij Helmonline verkopen we niet alleen helmen, maar ook motorhoezen. Handig, want zo bescherm je je motor tegen allerlei weersomstandigheden.

Routes: