10 scooter- & motorroutes in Limburg

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Nederlands Limburg is een speeltuin voor wie graag met de motor of scooter lange routes maakt. De meest zuidelijke provincie van het land is gekend omwille van zijn sappige accent, lekkere streekgerechten, maar onder motorrijders ook dankzij de heerlijke heuvels die er te vinden zijn. Hieronder tien scooter- en motorroutes in Limburg voor jou uitgestippeld.

1. Bedburg Viersen

Deze route brengt je vanuit Roosteren al snel over de Duitse grens. 210 kilometer lang genieten van de streek rond Mönchengladbach. Je start je route richting Wassenberg en Schwalmtal. Heerlijke wegen om op te kronkelen met je motor brengen je tot boven Mönchengladbach. Neem gerust de tijd om de stad even binnen te rijden. Via Grevenbroich rij je terug naar Bedburg, Jülich en Geilenkirchen naar Roosteren terug.

2. Dorpen en landwegen in Limburg

Je start deze leuke scooterroute van 100 kilometer in Hulstberg en rij richting Sint Gerlach langs de groene Geul. Via Gasthuis gaat je route verder langs Bemelen en Het Rooth. Via Margraten neem je de weg naar Barnholt en Euverem tot aan Raren, bij het drielandenpunt. Via Mechelen, Gulpen, Sibbe en Valkenburg sluit je deze prachtige groene route af.

3. Hasselt rondom Maastricht

Een leuke Belgisch - Nederlandse motorroute, van 200 kilometer, die start in Diepenbeek (België). Je rijdt via Zutendaal richting Geleen en passeert de prachtige Limburgse bossen. Neem zeker de tijd om je ogen de kost te geven! Vanuit Geleen rij je richting Valkenburg tot in Vaals waar je de grens naar Wallonië oversteekt. Rij tot aan Raren in de Voerstreek en ervaar de heerlijke heuvels onder je banden. Via Hagelstein, Voeren en Bitsingen rij je naar Hasselt terug.

> Nieuwe helm nodig? Bekijk onze goedkope integraalhelmen: verzending = gratis!

4. Roermond - Biker Ranch - Watervallen - Maasmechelen

Een rit van 250 kilometer vol diversiteit. Deze rit maakt geen lus, hou hier rekening mee. Dankzij je passage in Monschau in Duitsland en de watervallen van Coo in België heb je na deze rit heel wat hoogtemeters gereden. Een rit vol groen vanuit Roermond naar Heinsberg en Monschau. Van hieruit vervolg je naar Malmedy, Coo en zo weer via Luik richting Maastricht en eindigend in Maasmechelen.

5. Rondje Venlo

Vanuit Nederweert start een route van 230 kilometer rondom Venlo. Volg de weg richting Roermond. Geniet van de mooie venengebieden en waterlopen. Je steekt de grens over met Duitsland richting Wasserberg en Niederkrüchten. Hier volg je Nettetal en via Nationaal Park De Maasduinen keer je terug via Venray en Liessel naar Nederweert. Een heerlijke route vol pure natuur.

> Bekijk ook: De 10 mooiste scooter- en motorroutes van Zeeland!

6. Rondje Wessem

Vanuit Wessem start je je grensroute van 180 kilometer. De loop van de route is makkelijk in te schatten omdat je constant de grens van Nederland volgt. Eerst zoek je de kant met België op waar de natuur stilaan overgaat van vlak, naar glooiend en zelfs bergachtig wanneer je in de buurt van Voeren en de Duitse grens komt. Via deze kant neem je de weg terug richting Wessem. De grens is je route-indicator.

7. Rondje Susteren

Een scootertocht van 130 kilometer die je tot het uiterste zuidelijke puntje van Limburg brengt start in Echt. Vervolg je weg richting Veldschuur en rij een eind langs het Julianakanaal. Verlaat deze route in Terhagen en volg richting Beek en Schimmert tot in Valkenburg. Hier ga je via Berg en Terblijf, Margraten en Noordbeek tot het zuiden van Nederland! Via Slenaken en Mechelen keer je terug naar Klimmen, Hoensbroek en via Susteren kom je weer aan je startpunt terecht.

8. De Maasroute

Vanaf Maasmechelen zoek je de oevers van de Maas op voor een rit van 165 kilometer. Deze prachtige brede rivier volg je richting noorden via Maaseik naar Roermond en van hieruit rij je richting Heythuysen en Panningen naar Venlo. Een ideale plaats voor een leuke pauze. Via Tegelen, Reuver en Beesel keer je langs de andere kant van de Maas terug op je stappen. Een route vol watervogels, rust en heerlijke motorweggetjes!

> Bekijk de Shark Openline helmen: vandaag besteld, morgen in huis!

9. Avondritje Heerlen

Vanuit Valkenburg start je een ritje van een kleine 65 kilometer. Uitwaaien is de boodschap! Je volgt de weg richting Hulsberg, Hoensbroek en Heerlerheide. Hier rij je rond de Brunssummerheide naar Rumpen, Abdissenbosch en Landgraaf onder Heerlen door om via Ransdaal weer op je startpunt terecht te komen.

10. Heideroute

Een route van 130 kilometer brengt je langs de mooie heidevelden in Belgisch en Nederlands Limburg. Je start je route in Kerkrade aan de Duitse grens en rijdt richting Landgraaf en Brunssum. Via Geleen en Maasmechelen kom je in België terecht waar je doorheen het Nationaal Park Hoge Kempen kunt rijden richting As. Volg van hieruit de weg naar Zutendaal en zo terug naar Elsloo, Klimmen en onder Heerlen rij je terug naar Kerkrade.

> Inspiratie nodig? Volg eens de route 10 scooter- en motor routes Noord-Brabant!

Geniet ultiem van iedere motor- of scootertocht. Één van de belangrijkste ingrediënten hiervoor is de helm. Een comfortabele en fijnzittende helm zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van het dagje weg op de scooter of motor. Helmonline heeft een gigantisch breed assortiment aan online helmen. Bekijk eens deze uitgelichte producten, tot wel 40% korting: