Welk land kent de meeste scooters ter wereld?

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Wanneer je als autobestuurder over de weg rijdt lijkt het soms alsof er geen einde komt aan al die scooters die langs je rijden. Toch valt het aantal scooters in Nederland nog best mee, er zijn namelijk landen in de wereld waar veel meer met scooters worden gereden.

De meeste scooters ter wereld: in China

China is het land met de meeste inwoners van de hele wereld, het is dus ook logisch dat daar de meeste scooters zijn. Als je de vraag absoluut stelt zouden de meeste scooters ter wereld dus in China moeten verblijven. Toch zijn er veel andere Aziatische landen waar nog meer met scooters wordt gereden. Denk bijvoorbeeld aan landen als Indonesië, Vietnam enzovoort.

> De Shark Evoline 3: Verzending = gratis!

Waarom zijn er zoveel scooters in Aziatische landen?

In veel Aziatische landen rijdt men dus op scooters. Vaak hebben de scooterrijders geen helm op. Gebieden in Azië zijn de laatste jaren economisch enorm in opkomst. Veel mensen trekken naar de stad en willen zich makkelijk kunnen verplaatsen. Een auto is erg druk in het verkeer en voor de inwoners ook relatief duur. Een scooter is dan een prima alternatief, aangezien het veel goedkoper is dan een auto, redelijk zuinig rijdt en je makkelijk het drukke verkeer ermee door kan.

> Vandaag besteld, morgen gratis thuisbezorgd: De Shark Evoline helm!

Scooters populair bij toeristen

Ook bij toeristen zijn scooters in deze Aziatische landen erg populair. Met de auto duurt het vaak lang om ergens te komen, dus is een scooter de ideale oplossing. Er zijn wel een paar dingen waar je op dient te letten, zo gelden er in Aziatische landen strenge straffen bij het niet hebben van een rijbewijs, of het veroorzaken van een ongeluk zonder een rijbewijs (soms ben je ook verplicht tot het hebben van een rijbewijs uit het desbetreffende land). Ook is het verkeer veel chaotischer dan bijvoorbeeld in Nederland.