Wat is een systeemhelm?

Een systeemhelm heeft eenzelfde vorm als een integraalhelm, waarbij het hoofd volledig omsloten wordt en waarbij het kinstuk kan worden opgeklapt. Met een systeemhelm op kan door het kinstuk op te klappen gemakkelijker gecommuniceerd worden dan bij het dragen van een integraalhelm, waarbij het kinstuk niet omhoog kan worden geklapt. Dit is erg prettig als je voor het stoplicht staat, op een parkeerplaats of bij een tankstation. Als je jouw rit gaat vervolgen kun je eenvoudig de helm weer dichtklappen. 

Wil je een nieuwe systeemhelm? Kijk dan bij het assortiment van Helmonline. Bestel vóór 23.59 uur = volgende dag in huis.

Uitleg bij wat is een systeemhelm

De twee belangrijkste kenmerken van een systeemhelm zijn al benoemd en dat is een volledige omsluiting van het hoofd met de mogelijkheid het kinstuk op te klappen in voorkomende situaties. Systeemhelmen worden veel gedragen door motorrijders die gaan toeren, maar ook door overheidsinstanties en door rijinstructeurs. Dat maakt meteen dat het aanbod zeer divers en breed is, waarbij er uitvoeringen zijn met luxe eigenschappen of extra opties bieden. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om een communicatie-set in te bouwen doordat er extra ruimte bij de oren is vrijgehouden. Of doordat er sprake is van een geïntegreerd zonnevizier.

Ook brildragers kunnen prima uit de voeten met een systeemhelm, want het is veel eenvoudiger dan bij een integraalhelm om een bril op te zetten. Deze motorhelmen zijn populair en kunnen het hele jaar door worden gedragen. Als er ook in de winter met een systeemhelm wordt gereden, dan kan een helm met pinlock systeem worden aangeraden. Dat heeft namelijk als voordeel dat er sprake is van een binnenvizier waarmee weer wordt voorkomen dat het vizier van de helm zal beslaan.

Er zijn nog veel meer eigenschappen, waarmee een systeemhelm kan zijn uitgerust, zoals met een luxe ventilatiesysteem. Bij de keuze voor het kopen van een systeemhelm kan op die manier met verschillende wensen rekening gehouden worden om het ideale exemplaar aan te kunnen schaffen.

Tegenwoordig is het enorm populair om een headset in te bouwen in een helm. Wil je dit ook zelf doen? Lees dan deze tips: hoe bouw je een headset in een helm?

Motorhelmen

Scorpion EXO 390 Patriot - Mat Zwart
Scorpion EXO 390 Patriot - Mat Zwart
Onze prijs (Incl. BTW)
Normale prijs  109,90 Vanaf  94,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Vinz Santiago - Zwart (Pinlock voorbereid)
Vinz Santiago - Zwart (Pinlock voorbereid)
Onze prijs (Incl. BTW)
Normale prijs  99,95 Vanaf  79,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Schuberth C4 Pro - Zwart
Schuberth C4 Pro - Zwart
Onze prijs (Incl. BTW)
Normale prijs  599,95 Vanaf  449,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Voordelen dragen systeemhelm

De specifieke kenmerken van systeemhelmen leiden automatisch naar het gegeven dat er sprake is van een aantal voordelen als er een systeemhelm wordt gedragen tijdens het rijden op een motor of een scooter. Een voordeel is bijvoorbeeld dat indien er sprake is van een ongeluk het gezicht van de rijder gemakkelijk bereikbaar is doordat het kinstuk opgeklapt kan worden.

Zoals er voordelen zijn, kent een systeemhelm ook een nadeel en dat wordt vaak ondervonden als er met een hoge snelheid wordt gereden. In dat geval kan er namelijk sprake zijn van windruis, maar de mate van hinder wordt daarbij wel bepaald door het merk, model en uiteraard de kwaliteit van de helm. Bij het maken van een keuze voor het kopen van een systeemhelm kan er gekeken worden naar de voordelen en het eigen rijgedrag. 

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Benieuwd naar de verschillende systeemhelmen? Hier vind je de best geteste systeemhelmen.