Waarom een helmmuts onmisbaar is

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Als je geregeld met de motor of brommer de weg op gaat zal je zeker profiteren van de voordelen van een helmmuts. Het is een eenvoudige accessoire die elke motorrijder bij zijn motor uitrusting kan gebruiken. De helmmuts is niet enkel een hygiënisch item, maar verhoogt ook het draagcomfort van je helm. Hierbij een paar duidelijke argumenten die je meteen zullen overtuigen van de talloze voordelen van het gebruik van een helmmuts bij motorrijders.

> De Shark Evo One 2: Verzending = gratis + kortingen tot wel 40%!

Een belangrijke accessoire

  • Comfort: Iedereen kent het wel, het is warm en de helm schuift moeizaam over het hoofd. Door de warmte voelt de helm verstikkend krap aan. In di geval is een helmmuts zeker geen overbodige luxe. Door het dragen van deze muts, die heel licht is en het hoofd helemaal omvat, schuift de helm veel makkelijker over het hoofd. Voor de zomer bestaan er specifieke modellen met een flinterdunne textuur die het dragen van de helm veel aangenamer maken.
  • Transpiratie: De helmmuts vangt ook veel zweet op. Dit is handig voor lange ritten in warme omstandigheden. Wie een reservemuts voorziet kan tussendoor eens wisselen en krijgt meteen een veel frisser gevoel in de helm.
  • Hygiëne: De helmmuts verhoogt ook de hygiëne van de helm. De binnenkant van de helm is heel moeilijk te reinigen en de muts daarentegen kan veel makkelijker gewassen worden in de wasmachine. Tijdens lange tochten kan hij ook even worden uitgespoeld terwijl je een pauze neemt.

> Bekijk eens onze scooterhelmen: vandaag bezorgd, morgen in huis!

Draag zorg voor je materiaal en jezelf

  • Bescherming van de helm: Naast het bewaren van de hygiëne in de helm zal het dragen van de helmmuts ook de levensduur van de binnenkant van je motorhelm verlengen. Door het dragen ervan vermijd je kleine schade aan de voering van je helm.
  • Warmte: In de winter moet je als motorrijder extra voorzichtig zijn voor de kou. Ook tijdens deze wintermaanden bewijst de helmmuts zijn nut. Naast de lichte modellen voor de zomer bestaan er ook mutsen gemaakt uit thermisch materiaal voor tijdens koudere periodes. Een must voor elke motorrijder die ook in de minder warme maanden op pad gaat. Combineer in dat geval je helmmuts met een motorsjaal uit één stuk voor de ideale warmte en behoud van rijcomfort.

> De Shark helmen: Kies zelf uw aflevermoment en plek!