5 tips om het beste uit je motorhelm te halen

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Een goede motorhelm gaat jaren mee. Door je motorhelm goed te onderhouden, kun je de levensduur van de helm flink verlengen. In dit artikel geven we je vijf tips om je motorhelm optimaal te onderhouden en te verzorgen, voor een extra lange levensduur.

Bewaar je handschoenen niet in je helm

Veel motorrijders bewaren hun handschoenen in hun helm. Dit is lekker gemakkelijk, maar het is zeker niet goed voor je motorhelm. Bewaar je je handschoenen regelmatig in je helm, dan kan de binnenvoering van de helm kapot gaan.

Het is zonde als je jouw helm eerder moet vervangen, simpelweg door het verkeerd bewaren van je motorhandschoenen. Daarom raden wij je aan je handschoenen nooit in je helm te bewaren, maar deze gewoon ergens anders op te bergen.

Maak het vizier van de helm schoon met een zachte doek

Het vizier van je motorhelm wordt snel vies. Veel motorrijders maken de fout het vizier van hun helm te reinigen met een papieren doekje. Niet slim, want de vezels in papier kunnen jouw vizier beschadigen. Gebruik liever een zachte doek om je vizier schoon te maken, dan weet je zeker dat hier geen krassen in komen.

Verder is het verstandig een vizierreiniger te gebruiken bij het schoonmaken van je vizier. Door een vizierreiniger te gebruiken, hoef je namelijk minder druk te zetten bij het poetsen. Zo voorkom je dat er alsnog krassen of andere beschadigingen ontstaan. Er zijn drie soorten vizierreinigers die wij aanraden, namelijk:

  • Muc-Off Visor Clean Kit.
  • Muc-Off Visor Cleaner 250 ml.
  • Motul M1 Helm & Vizierreiniger.

> De RPHA 11 HJC helm: Vandaag besteld = morgen in huis!

Reinig je helm eens van binnen

Je reinigt de buitenkant van je motorhelm regelmatig, maar komt de binnenzijde van je helm ook wel eens aan bod? De kans is groot dat je de binnenzijde van je helm nog nooit schoongemaakt hebt. Eigenlijk best vreemd, aangezien de binnenkant van je helm vrij veel te verduren heeft.

Om je helm écht goed schoon te maken, reinig je niet alleen de buitenzijde. Koop een speciaal product om de binnenzijde van je helm schoon te maken, zoals Muc-Off Fresh Foam, en je motorhelm gaat veel langer mee. Ook is je motorhelm veel hygiënischer: wel zo prettig!

Vet de helmrubbers af en toe in

Wil je jouw motorhelm goed onderhouden, dan moet je de helmrubbers ook regelmatig invetten. Dit doe je met een silicone vloeistof. Deze kun je gewoon op je vingers aanbrengen, maar ook op een doek. Je hoeft de helmrubbers niet iedere maand in te vetten, maar doe dit zeker eens per jaar.

> Kies zelf een aflevermoment en plek: Bestel nu een HJC RPHA 70 helm!

Berg je helm netjes op

Tot slot raden wij je aan je motorhelm netjes op te bergen. Hier gebruik je een helmhoes voor. Als je een motorhelm koopt, krijg je hier vaak een hoes bij. Wij raden je zeker aan deze te gebruiken, want een helmhoes beschermt je motorhelm tegen vuil, vocht en stof.

Extra tip: berg je motorhelm niet op in de zon, want de UV-straling in het zonlicht kan je helm beschadigen. Ook als je een helmhoes gebruikt!

Ook interessant om te lezen: Wat moet je doen bij een motorongeval?