Tips voor de aanschaf van een crosshelm

Bij de aanschaf van een crosshelm kan met een aantal belangrijke aspecten rekening worden gehouden. Er zijn een aantal persoonlijke voorkeuren die ook belangrijk zijn bij het kopen van een crosshelm. Die kunnen dan uiteraard ook meewegen bij het maken van een keuze net als dat er met de algemene tips voor de aanschaf van een crosshelm rekening gehouden kan worden. Er is in elk geval keuze genoeg op het gebied van crosshelmen, zodat er voor elke crosser een perfecte crosshelm gevonden kan worden.

Crosshelm kopen

Bij het kopen van een crosshelm is het eerst handig om zelf de voorkeuren die bekend zijn even op een rijtje te zetten. Zo kan de ene persoon bijvoorbeeld de voorkeur geven aan het kopen van een crosshelm zonder vizier, maar rijden met een spatbril of crossbril terwijl een ander het weer prettiger vindt om een crosshelm met een volledig vizier te kopen. Zo zijn er ook nog crosshelmen die over een gedeelte vizier beschikken.

Bij de aanschaf van een crosshelm spreekt het voor zich dat de maat goed moet zijn. Dat is niet alleen om optimaal comfort te ervaren. Het is dan ook van belang dat als je niet weet wat je maat is, je deze moet opmeten. Daar is een hele simpele methode voor. Meet met een centimeterband of een meetlint de hoofdomtrek 2,5 centimeter boven de wenkbrauwen. Zoek vervolgens in de matentabel voor helmen welke maat bij de hoofdomtrek in centimeters past. Over het algemeen is het zo dat een crosshelm beter wat strakker kan zitten dan te los. Een crosshelm past zich net als andere helmen nog aan het eigen hoofd aan. Bij het kopen van een crosshelm kan verder uiteraard op het design en op de kleur of kleurencombinatie worden gelet. Ook kan er nog aandacht worden besteed aan eventuele bijzondere eigenschappen of aan het materiaal waarvan de buitenschaal is gemaakt.

Prijsklasse crosshelmen

Crosshelmen zijn in allerlei prijsklassen verkrijgbaar. Er zijn mogelijkheden om een crosshelm aan te schaffen voor een bedrag onder de 100 euro, maar het is ook mogelijk om een crosshelm te kopen met een prijs die boven 600 euro uitkomt. Uiteraard kan er wat dat betreft verschil in kwaliteit zitten.