Tips voor de aanschaf van een kinderhelm in de juiste maat

Bij de aanschaf van een kinderhelm is de juiste maat een belangrijk aspect. Je hebt liever niet een te kleine maar ook niet een te grote helm.

Aanschaf kinderhelm maat

Bij de aanschaf van een kinderhelm kan de maat worden gemeten om zo de perfecte helm te kunnen kopen. Daar kan een meetlint voor gebruikt worden die 2,5 cm boven de wenkbrauwen moet worden geplaatst om vanaf daar de hoofdomtrek te meten. Er zijn speciale matentabellen voor kinderhelmen beschikbaar om aan de hand van het aantal centimeter de juiste maat op te zoeken. Naast dat er met de juiste maat rekening gehouden moet worden, geldt dat er nog een aantal tips gegeven kunnen worden om de ideale kinderhelm te kopen.

Kinderhelmen

HJC CL-Y Kinderhelm - Zwart
HJC CL-Y Kinderhelm - Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  99,95 Vanaf  84,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
MT Urban Retro Kinderhelm – Wit
MT Urban Retro Kinderhelm – Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,90 Vanaf  59,90
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Tips voor het kopen van een kinderhelm

Dat het bepalen van de juiste maat belangrijk is, komt doordat de kinderhelm als een tweede huid het hoofd moet omsluiten. Uiteraard is het ook van belang dat de helm comfortabel is. Het comfort kan aan de hand van verschillende factoren worden vastgesteld, zoals de pasvorm, het gewicht en de ventilatie.

Kinderhelmen zijn vaak uitgevoerd in opvallende kleuren en dessins. De combinatie van kleuren heeft een grote aantrekkingskracht op kinderen, maar nog belangrijker is dat de kleuren de kinderhelm ook extra laten opvallen bij deelname aan het verkeer. Doorgaans gaan helmen een periode van drie tot vijf jaar mee, maar kinderen maken op regelmatige basis een groeispurt door.

Het is dan ook zeker aan te raden om elk jaar opnieuw even de hoofdomtrek van het kind te meten om te kijken of er nog wel sprake is van de juiste maat helm. Uiteraard kan het kind het ook zelf aangeven als de helm op een gegeven moment te strak om het hoofd komt te zitten en gaat knellen, waardoor het pijn gaat doen.