Speed pedelec helmen NTA 8776 gekeurd: gratis verzending!

Vanaf 1 januari 2023 is het verplicht om een helm te gaan dragen tijdens het fietsen Lees door

Van laag naar hoog sorteren

4 producten in totaal

Filteren
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

4 producten in totaal

Filteren
per pagina
op een snorfiets. Beschik je al over een speed pedelec, andere snorfiets of ben je van plan om er één aan te schaffen? Bestel dan bij ons je benodigde speed pedelec helm zodat je met een gerust hart de weg op kunt en een boete voorkomt.

De wettelijke helmplicht

Zoals al even benoemd: vanaf de eerste dag van het nieuwe jaar is het verplicht om een gecertificeerde helm te dragen tijdens een ritje op de snorfiets. Draag je geen helm, dan riskeer je een boete van €100. En dit is niet voor niets. Zo is een speed pedelec een elektrische fiets waarmee je, met de trapondersteuning, maar liefst een snelheid van 45 kilometer per uur haalt.

Kenmerken van speed pedelec helmen

Een gewone fietshelm voldoet niet aan de eisen om te kunnen gebruiken op een speed pedelec fiets. Een helm voor de speed pedelec is dan ook geen gewone fietshelm. Dit betekend dat de helmen over de volgende kenmerken beschikken:

    • Dikke schuimlaag: deze helm is dikker en daarmee heb je meer bescherming als je op hoge snelheid een lelijke val maakt
    • Betere pasvorm: een speed pedelec helm is lager aan de achterkant van de helm en lager bij de slapen. Dit zorgt voor een betere aansluiting op het hoofd en daarmee voor een betere bescherming
    • Vizier: deze helmen hebben voor de bescherming tegen wind en tegen insecten in het gezicht, een vizier voor de ogen
    • Ventilatie: de dikke schuimlaag betekend een betere bescherming maar ook meer hitte. Daarom zijn de speed pedelec helmen uitgerust met kleine ventilatiegaten voor verkoeling tijdens het fietsen

Welke helm voor de speed pedelec?

Als je een speed pedelec helm koopt, zorg dan dat deze voorzien is van een keurmerk. Want naast een fikse boete als je geen helm draagt, krijg je dezelfde boete als de helm niet gecertificeerd is. De helmen in ons assortiment zijn voorzien van het NTA-8776 certificaat. Dit betekend dat de speed pedelec helmen berekend zijn op hogere valsnelheden en het beschermt een groter deel van het hoofd dan een helm zonder keurmerk.

Ook raden we het af om een tweedehands helm te kopen. De beschermlaag van een speed pedelec helm is belangrijk voor de veiligheid. Bij een tweedehands helm kan het zijn dat de beschermlaag niet meer werkt zonder dat je dit weet. De status van een tweedehands helm is lastig te controleren vanaf de buitenkant.

Goedgekeurde speed pedelec helm

Wil je in 2023 de weg op met je snorfiets, dan moet je een goedgekeurde helm hebben. Met een speed pedelec helm kies je voor veiligheid en kwaliteit. Bestel je helm vandaag nog voor 23:59 en krijg het de volgende dag al geleverd. Zo hoef je geen moment te missen op je snorfiets.