Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Scooterhelm zet af en laat een afdruk achter op mijn voorhoofd

Bij het kopen van een scooterhelm is het altijd belangrijk om met een goede pasvorm rekening te houden. Een te krappe helm kan er namelijk voor zorgen dat bij het afzetten van de scooterhelm er een afdruk op het voorhoofd achterblijft. Een te ruim zittende helm is weer gevaarlijk, want deze biedt bij een ongeval onvoldoende bescherming.

Als je een scooterhelm hebt aangeschaft, dan kan het in het begin zo zijn dat de helm nog wat te strak zit. De scooterhelmen zullen zich in het begin echter nog naar het hoofd vormen, zodat het te strak zittende gevoel na verloop van tijd wat minder wordt op het moment dat de helm zich aan het hoofd heeft aangepast. Het is anders als de helm echt zo krap is dat er eigenlijk sprake is van een te kleine maat, waarbij er constant een afdruk achterblijft op het voorhoofd.

Afdruk voorhoofd

Als er sprake is van het achterlaten van een afdruk op het voorhoofd na het afzetten van de scooterhelm, dan kan het zo zijn dat er nog meer hinder van wordt ondervonden. Een te strak zittende helm zorgt dan niet alleen voor een afdruk, maar kan ook voor hoofdpijn zorgen. Dat is uiteraard niet de bedoeling, want een helm moet wel een zodanige pasvorm hebben dat er sprake is van comfort.

Een belangrijke oorzaak ervan is dat er bij het kopen van de scooterhelm onvoldoende rekening is gehouden met bepaalde aspecten. Bijvoorbeeld met het opmeten van de juiste maat helm. Iedereen kan zelf heel eenvoudig thuis de helmmaat opmeten door met een centimeterband 2,5 cm boven de wenkbrauwen de omtrek van het hoofd te meten.

Als het aantal centimeters van de hoofdomtrek is gemeten, kan er in de matentabel gekeken worden wat de perfecte helmmaat is. Het meten van de helmmaat is altijd belangrijk en niet alleen als de scooterhelm online wordt aangekocht, maar ook in een fysieke winkel.

De voering zal zich aanpassen aan de vorm van het hoofd. Dat is ook een reden dat een scooterhelm niet te los mag zitten. Als de helm te loszit, is dat gevaarlijk en kan de voering zich bovendien niet aanpassen.

• Maat opmeten
• Hoofdomtrek 2,5 cm boven wenkbrauwen meten
• In matentabel juiste maat opzoeken
• Voering past zich nog aan het hoofd aan

Overigens is het wel zo dat de voering zich bij het voorhoofd het minst zal aanpassen. Als de helm daar dan ook constant een afdruk achterlaat en er eventueel hoofdpijn ontstaan, dan is het aan te raden om een andere scooterhelm aan te schaffen.

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

Veelgestelde vraag >> Is een scooterhelm geschikt voor op de motor?

Tips bij kopen scooterhelm

Naast het meten van de hoofdomtrek en het vaststellen van de juiste maat, zijn er uiteraard nog meer tips om rekening mee te houden bij het kopen van een scooterhelm. Het soort helm is bijvoorbeeld een aspect om op te letten. Worden er korte afstanden gereden in een stad of gaat het steeds om lange afstanden, waarbij met de hoogste snelheid wordt gereden?

Er zijn namelijk verschillende soorten scooterhelmen beschikbaar, zoals de trendy jethelm en hippe fashionhelm, maar ook de veilige integraalhelm en een systeemhelm, die het gemak biedt dat het kinstuk opgeklapt kan worden. Het rijgedrag en gebruik van de scooter kan het uitgangspunt vormen om de keuze te maken voor het ideale type helm.

• Jethelm
• Fashionhelm
• Integraalhelm
• Systeemhelm

Per soort scooterhelm zijn er uiteraard weer verschillende designs en kleuren om een keuze uit te maken. Zo zal elke fabrikant van scooterhelmen een unieke stijl hanteren met bepaalde eigenschappen die toegekend worden aan de modellen. Zo kan een ieder met de persoonlijke voorkeur voor een stijl en uitstraling rekening houden, zoals modieus, sportief of stoer. Overigens kan er ook nog rekening worden gehouden met de voorkeur voor een bepaald materiaal en luxe kenmerken bij de aanschaf van een scooterhelm.

Bij de aanschaf van een scooterhelm is het verder altijd belangrijk om rekening te houden met de aanwezigheid van het ECE 22.05 keurmerk. Dat betekent namelijk dat er sprake is van goedkeuring voor het dragen ervan op de openbare weg. Scooterhelmen met dit keurmerk zijn uitvoerig getest en voldoen dan ook aan de eisen die er aan de minimale veiligheid en bescherming worden gesteld.

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Veelgestelde vraag: Is lopen zonder helm strafbaar?

Shark helmen Caberg helmen Held rugzakken Schuberth helmen Vinz helmen