Waar moet je opletten bij het huren van een scooter in het binnen- en buitenland?

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Niet iedereen heeft een scooter in zijn bezit. Echter komt het wel vaker voor dat iemand toch graag een scooter wil gebruiken. Dit kan soms door te vragen aan een gulle vriend(in) of hij of zij de scooter even wilt uitlenen. Als dat niet kan, kan er altijd overwogen worden om een scooter te huren. Zeker in het buitenland kiezen veel mensen ervoor om een scooter te huren.

Scooter huren + verzekering: hoe werkt dat?

Bij het huren van scooters zijn er een aantal dingen waarmee rekening gehouden dient te worden. Om te beginnen is er een rijbewijs nodig. In Nederland heeft iedereen een rijbewijs nodig die besluit gebruik te maken van een brommer en/of scooter. In het buitenland is het niet altijd verplicht om met een rijbewijs te rijden. In Spanje bijvoorbeeld. Hier is het mogelijk om een lichte brommer te huren en te besturen zonder rijbewijs. Er moet dan goed gelet worden op de verhuurder zelf. Waar is deze gevestigd en wat voor regels hanteert deze verhuurder. Heb je zelf geen rijbewijs? Huur dan niet een scooter. Het is belangrijk om de verkeersregels te weten.

Scooter huren - hoe werkt dat

> Voordeel van Helmonline: bestel een scooterhelm vóór 23.59 uur = volgende dag in huis!

Let op de veiligheid

Ook voor de verzekering is het belangrijk om in het bezit te zijn van de betreffende papieren. Vergeet dus niet naar deze te vragen als je besluit een scooter te huren. Ditzelfde geldt voor een helm. Draag deze altijd. Dit is beter voor je eigen veiligheid. Bij het huren van een scooter moet er dus vooral gelet worden op punten rond de verzekering en veiligheid. Check van tevoren online de recensies van de verhuurder. Op het internet zijn vaak al verhalen te vinden van andere mensen die voor jou bij deze verhuurder zijn geweest.

Let op: verkeerssituaties in het buitenland kunnen erg verschillen met Nederland. 

 Oplossing: scooter start niet elektrisch, maar wel met kickstart.