Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Hoe kan je een scooter begrenzen door middel van de gashendel?

In de fabriek wordt op veel scooters een begrenzer gezet. Dit zorgt ervoor dat de scooter rijdt volgens maximale snelheden. Toch rijdt een groot deel van de scooters in Nederland veel harder dan zij eigenlijk zouden mogen. Het kan zijn dat je een tweedehands scooter hebt gekocht en dat je deze weer wil laten begrenzen. Je kunt dit mechansich doen, via de gashendel. Dit is heel lastig, maar kan wel.

Begrenzen via de gashendel

De gashendel zit aan de rechterkant van je scooter, wanneer je er aan draait geef je gas. Als jouw scooter harder rijdt dan hij eigenlijk zou mogen kan je de gashendel begrenzen door ervoor te zorgen dat deze niet meer zo ver open kan worden gedraaid. Dit kan je net zo doen als met een kabeltje waardoor je jouw fietsrem niet meer zo ver in kan drukken.

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

Rollerbank en politie

De politie zal minder blij zijn met deze vorm van begrenzen. Dit aangezien je heel makkelijk het kabeltje kan verwijderen en er weer op kan zetten. De 'motor' van je scooter is niet begrensd wanneer je op de rollerbank staat. Het kan dus zo zijn dat zij eisen dat jij het kabeltje verwijdert. Wanneer je dit doet gaat je scooter weer op het normale volume rijden waardoor je een boete krijgt.

> kwalitatieve scooterhelmen + Shark Drak helmen bestel je online bij Helmonline.nl. Vóór 23.59 uur = volgende dag in huis.

Voordelen begrenzen gashendel

Een scooter wordt dus begrensd in de fabriek zodat hij voldoet aan de Nederlandse wetgeving. Maar eigenlijk is dit helemaal niet zo goed voor jouw scooter. Bij een begrenzing van bijvoorbeeld de motor verbied je eigenlijk de motor om voluit te rijden, hij kan niet zijn maximale capaciteiten benutten. Scooters die zo begrensd zijn rijden dan ook vaak veel minder zuinig. Wanneer je een scooter begrenst via de gashendel laat je de motor eigenlijk zijn vrije loop gaan, alleen kan je de hendel niet meer zo ver duwen dat dit gebeurt. Begrenzen via een gashendel is dus veel beter voor je scooter. Begrenzen via een gashendel is dus wel goed voor je scooter, maar kan ook verkeerd uitpakken. Er zijn maar weinig scooters die zich zo laten begrenzen. Het kan zo zijn dat de politie je dwingt om het kabeltje te verwijderen waardoor je alsnog een flinke boete aan de haak hebt. Wel is het voor eigen gebruik fijn dat je niet te hard kan rijden, verzekeringstechnisch is er dus niets aan de hand omdat je niet de maximumsnelheid overschrijden kunt.

> wil je je scooter winterklaar maken? Gebruik de handige tips in het artikel.

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Shark helmen Caberg helmen Held rugzakken Schuberth helmen Vinz helmen