Schuberth helmen vs. HJC helmen: de voor- en nadelen

De meeste mensen kopen een motorhelm van een bekend merk. Dit kan Schuberth zijn, maar ook HJC. Wil jij een helm van een bekende producent kopen, maar weet je niet welk merk het beste bij jou past? Dan kunnen wij je helpen een goede keuze te maken. Dit doen we door de voor- en nadelen van de helmen van twee bekende merken voor je op een rijtje te zetten. Het gaat om de merken Schuberth en HJC.

De voor- en nadelen van Schuberth helmen

Koop je een Schuberth helm, dan profiteer je van diverse voordelen. De belangrijkste pluspunten van de helmen van Schuberth, zijn de volgende:

  • De helmen van Schuberth zijn uiterst comfortabel.
  • De helmen van Schuberth zijn erg stil. Ze houden omgevingsgeluid beter tegen dan helmen van andere merken.
  • De helmen zijn innovatief. Schuberth is continu bezig nieuwe functies voor de helmen te ontwikkelen.

Wil je van bovenstaande voordelen profiteren? Dan moet je wel flink sparen voor je nieuwe helm, want de helmen van Schuberth zijn over het algemeen niet goedkoop. Vergelijken we de prijzen van Schuberth helmen met de prijzen van helmen van bijvoorbeeld HJC of Shark, dan zien we dat Schuberth helmen toch echt een stuk prijziger zijn. Je moet dan ook flink wat investeren om een helm te kunnen kopen van de volgens Schuberth ‘Duitse kwaliteit’.

De voor- en nadelen van HJC helmen

Ook HJC helmen hebben diverse interessante pluspunten. De belangrijkste voordelen van de helmen van dit bedrijf, zijn de volgende:

  • De helmen van HJC worden volledig in de fabriek van het bedrijf gemaakt.
  • De helmen van HJC zijn innovatief. Maar liefst 50+ ingenieurs houden zich dagelijks bezig met het ontwikkelen van nieuwe technische snufjes voor de helmen van HJC.
  • De helmen van HJC hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

De helmen van HJC zijn goedkoper dan de helmen van Schuberth.

> De Shark Raw helmen: Verzending = gratis op het gehele assortiment!

Schuberth of HJC?

Welke helm het beste bij jou past, is helemaal afhankelijk van jouw wensen, eisen, verwachtingen én budget. Wil je niet te veel geld uitgeven aan je motorhelm, maar wil je wel de weg op met een hoogwaardig exemplaar? Dan kun je een helm van HJC kopen. Vind je het belangrijk dat jouw helm op en top innovatief is en wil je hier best wat extra voor betalen? Dan kun je er beter voor kiezen een helm van Schuberth te kopen. Deze helm is wat duurder dan een vergelijkbare helm van HJC, maar heeft wel veel meer technische snufjes.

Tip: vergelijk helmen van Schuberth en HJC met elkaar om de beste helm te vinden. Bind je niet direct aan een van de merken op basis van de informatie op deze pagina. Wellicht vind je jouw perfecte helm in het aanbod van het merk waar je dit niet van had verwacht.

Ook leuk om te lezen: Caberg helm vs. HJC helm: De voor- en nadelen!