Met de scooter door Antwerpen: 5 leuke routes

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Vanuit Nederland ben je in een mum van tijd in Antwerpen. Deze stad is dan ook de ideale bestemming voor een weekendje weg. Maar wat als je zo veel mogelijk van Antwerpen wil zien, maar niet zo veel tijd hebt? Dan raden wij je aan om een scooter te huren in Antwerpen. Met een scooter reis je namelijk veel sneller van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid.

In dit artikel beschrijven we vijf leuke routes die je met de scooter kunt volgen als je in Antwerpen bent. Als vertrekpunt nemen we het prachtige Centraal Station van Antwerpen, maar je kunt natuurlijk ook een ander vertrekpunt nemen. Bijvoorbeeld je hotel in Antwerpen of het bedrijf waar je jouw scooter huurt. Alle routes in dit artikel zijn uitgestippeld in de binnenstad van Antwerpen.

Route #1: naar het oude centrum

Ben je op het Centraal Station van Antwerpen, dan ben je in een mum van tijd in het oude centrum van de stad. Focus je niet alleen op de hoofdstraat, maar rijd eens rond in de directe omgeving van deze straat. Hier vind je namelijk ook vele leuke winkels en restaurants, die veel toeristen missen omdat zij zich enkel op de hoofdstraat in het centrum focussen.

Route #2: naar de Vogeltjesmarkt

De Vogeltjesmarkt wordt ook wel de Vogelenmarkt genoemd. Dit is een bekende markt die dagelijks in het centrum van Antwerpen georganiseerd wordt. Leuk om eens met de scooter naartoe te rijden en hier vervolgens even rond te lopen.

Goed om te weten: op zaterdag is er geen Vogeltjesmarkt, maar een zogeheten Vreemdelingenmarkt. Op de Vreemdelingenmarkt staan kraampjes met heerlijke lekkernijen uit diverse landen, waaronder Italië en Turkije.

> Verzending = gratis op het gehele assortiment HJC helmen!

Route #3: naar het strand van Sint Anneke

Aan de Schelde kun je heerlijk zitten, maar veel mensen weten niet dat je in Antwerpen ook naar het strand kunt gaan. Op de linkeroever van Antwerpen, aan de Schelde, vind je namelijk het vrij onbekende strand van Sint Anneke. Zwemmen kun je hier niet, aangezien het verboden is in de Schelde te zwemmen. Lekker zonnen, eten, drinken en relaxen kun je hier zeker wel.

Route #4: naar de Belle Epoque wijk

De Belle Epoque wijk ligt tussen treinstation Berchem en de Antwerpse wijk Dageraad. De wijk is vrij onbekend, zeker onder toeristen, maar eigenlijk is dit zonde. In Belle Epoque hangt namelijk een hele bijzondere sfeer, die je het beste op kunt snuiven als je er even verblijft. Je kunt door de wijk wandelen, maar je kunt de wijk natuurlijk ook verkennen op de scooter. Vergeet niet om je heen te kijken, want in de Belle Epoque wijk kom je enkele bijzondere gebouwen tegen.

> De Shark Raw: Profiteer van kortingen tot wel 40%!

Route #5: naar de MAS

Tot slot kun je ook met de scooter richting de MAS rijden. Dit museum werd enkele jaren geleden, in het jaar 2011, geopend. Het museum heeft een permanente tentoonstelling, maar er zijn ook tijdelijke tentoonstellingen te zien.

Op de website van de MAS kun je zien welke tentoonstellingen er getoond worden als jij in Antwerpen bent. Vind je deze interessant? Rijd dan naar de MAS voor een fijne dag in het museum.

Lees ook ons eens dit artikel: 3 Populaire scooterroutes in Brussel!