De leukste routes voor een motorvakantie in Zwitserland

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Zwitserland is een prachtig land, waar je heerlijk motor kunt rijden. Zeker als je het leuk vindt om in bergachtige gebieden te rijden, is dit land de ideale bestemming voor jouw motorvakantie. In dit artikel lees je meer over de diverse motorroutes die er in Zwitserland uitgestippeld zijn. Zo worden de drie leukste routes in het land op deze pagina kort beschreven.

De leukste motorroutes in Zwitserland

In Zwitserland zijn tientallen motorroutes uitgestippeld, voornamelijk door de vele bergachtige gebieden die je in het land vindt. Alle motorroutes zijn de moeite waard, maar wij willen graag drie motorroutes tippen. Dit zijn volgens ons de leukste motorroutes in Zwitserland:

  • Tour de Suisse.
  • Door Oost-Zwitserland.
  • De Vier Passentocht.

Meer over deze motorroutes, lees je in onderstaande alinea’s.

Tour de Suisse

Volg je de Tour de Suisse, dan kom je langs de mooiste plekjes van Zwitserland. Denk hierbij aan oude dorpen, maar ook aan grotere steden, kaasmakerijen, horlogefabrieken, gletsjergrotten, gondelbaantrajecten en ga zo maar door. Ook rijd je over vele prachtige bergpassen.

Veel mensen die de Tour de Suisse volgen, doen dit met een motorgids. Niet alleen omdat de gids de route helemaal uit zijn hoofd kent, maar ook omdat de gids je van alles kan vertellen over de vele highlights die je op de route tegenkomt. Je kunt er zelfs voor kiezen om een bagageauto mee te laten rijden, zodat je je bagage niet mee hoeft te nemen op de motor.

Door Oost-Zwitserland

Wil je het oosten van Zwitserland verkennen op de motor? Dan is deze motorroute zeker iets voor jou. De tocht start in Kreuzlingen, een plaatsje dat je aan de westoever van de Bodensee vindt. De route loopt vanuit Kreuzlingen naar St. Margrethen en vervolgens naar Heiden en Trogen. Door over de Ruppenpas te rijden, kom je uiteindelijk op de top van de Ruppen. Hier kun je een hapje eten of iets drinken in een restaurant. Hierna rijd je weer terug naar het startpunt van de route.

Deze route is 260 kilometer lang. Je doet er ongeveer vijf uur over om de route te volgen. Neem je onderweg af en toe pauze, dan ben je logischerwijs wat langer onderweg.

> Koop de Shark Evo One 2 en profiteer nu van kortingen tot wel 40%!

De Vier Passentocht

Tot slot is er nog de Vier Passentocht. Deze motorroute start in Innertkirchen, een plaatsje dat dichtbij het bekende vakantiedorp Meiringen ligt. Eerst rijd je naar het zuiden, richting de Grimselpas. De terugreis van de route loopt via de Susterpas. Beide bergpassen zijn erg indrukwekkend en prachtig om overheen te rijden.

De totale afstand van deze route is 158 kilometer. Je doet er ongeveer drie uur over om de route te volgen. Logischerwijs ben je langer onderweg als je wat meer pauze neemt tijdens het rijden, bijvoorbeeld om van de mooie uitzichten te genieten onderweg.

> Vandaag vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis: Bestel nu de Shark Nano helm!

Met de motor naar Zwitserland: tips

Je kunt een motor huren in Zwitserland, maar je kunt ook je eigen motor meenemen als je op motorvakantie gaat. Wil je je eigen motor meenemen? Lees dan eerst onderstaande tips.

  • Laat je motor goed nakijken voor vertrek. Zo weet je zeker dat je een veilige motor meeneemt.
  • Neem belangrijke reserve-onderdelen mee. Zeker als je verwacht dat je deze onderdelen niet in Zwitserland kunt krijgen.
  • Controleer of je motorverzekering ook ondersteuning biedt bij pech in het buitenland. Je gaat er niet vanuit dat je pech krijgt tijdens je motorvakantie in Zwitserland, maar het is toch goed om hier rekening mee te houden.

Wil je toch een motor huren in Zwitserland? Doe dit dan bij een bekend en betrouwbaar verhuurbedrijf. Heb je een goed en betrouwbaar verhuurbedrijf gevonden? Reserveer jouw motor hier dan alvast.