Een motorvakantie in Tsjechië: de mooiste routes en handige tips

In Tsjechië vind je prachtige natuurgebieden, kun je erg goedkoop verblijven en kom je bovendien niet al te veel verkeer tegen op de openbare weg. Je kunt hier dan ook erg fijn motorrijden. Ga jij binnenkort met de motor richting Tsjechië, maar heb je nog geen idee welke route(s) je hier precies wil volgen? Lees dan snel verder, want op deze pagina beschrijven we twee mooie motorroutes in het land. Ook krijg je enkele tips om veilig te kunnen motorrijden in Tsjechië.

Een motorvakantie in Tsjechië: de mooiste routes en handige tips

Een rondrit vanuit Praag

Ben je nog nooit in Praag geweest? Dan raden wij je aan om met de motor richting de hoofdstad van Tsjechië te rijden. Na enkele dagen Praag kun je de motor pakken om de rest van de Bohemen te verkennen. Hier volg je een bekende ANWB route voor, richting het middeleeuwse stadje Kutná Hora. Vanuit hier rijd je verder naar de stad Cesky Krumlov en vervolgens ga je door naar Pilsen. Deze stad werd in 2015 nog benoemd tot Europa’s Cultuurhoofdstad en is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Vanuit Pilsen rijd je weer terug naar Praag. Als je de ANWB route helemaal volgt, leg je ongeveer 600 kilometer af. Hier doe je ongeveer 7 dagen over.

> De HJC systeemhelmen: Gratis verzending op het gehele assortiment!

Richting Brno

Je kunt vanuit Praag ook richting Brno rijden. Hier moet je iets meer dan 200 kilometer voor afleggen, door prachtige natuurgebieden en diverse kleine dorpjes en steden. Praag is een mooie stad, maar ook de stad Brno is zeker een aanrader om eens te bezoeken. De stad heeft prachtige architectuur, met een pittoresk stadscentrum waar je erg gezellig kunt verblijven. Ook vind je in het centrum van de stad diverse leuke terrasjes. Goed om te weten: het bier dat je op deze terrasjes drinkt, is erg goedkoop.

Motorhelmen

HJC CS-15 Martial - Mat Zwart / Grijs
HJC CS-15 Martial - Mat Zwart / Grijs
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  109,95 Vanaf  93,46
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Schuberth C3 Pro - Mat Antraciet
Schuberth C3 Pro - Mat Antraciet
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  449,95 Vanaf  349,-
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Scorpion EXO 490 Solid - Mat Zwart
Scorpion EXO 490 Solid - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  139,90 Vanaf  109,90
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

> Tot wel 40% korting: Bekijk nu de HJC helm!

Motorrijden in Tsjechië: 4 tips

Ga jij binnenkort met de motor richting Tsjechië? Lees dan onderstaande tips. Deze helpen je veilig te rijden in het voor jou onbekende land.

  • Verdiep je in de verkeersregels die in Tsjechië gelden. Deze regels lijken op de regels in Nederland, maar kunnen hier en daar afwijken. Om te voorkomen dat je een boete krijgt door het (per ongeluk) overtreden van een verkeersregels, neem je alle regels voor vertrek door.
  • Houd rekening met slechte wegdekken. Sommige wegen in Tsjechië zijn erg goed, andere wegen worden beduidend minder goed onderhouden. Houd hier rekening mee als je naar Tsjechië gaat.
  • Houd rekening met snelheidscontroles langs de weg. Er lekker op los scheuren is er niet bij in Tsjechië. Net zoals in Nederland het geval is, kun je hier flinke boetes voor krijgen.
  • Laat je motor nakijken voor je vertrekt. Dat verborgen gebrek kan beter voor vertrek in Nederland aan het licht komen, dan op het platteland in Tsjechië.

Verder is het verstandig om de weersverwachting te controleren voor je gaat. Door de weersverwachting voor vertrek te checken, kun je de juiste kleding meenemen op de motor. Je kunt niet zo veel bagage meenemen tijdens je motorvakantie, dus het is wel zo prettig om precies de juiste bagage in te pakken.

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Ook interessant om te lezen: 3 populaire scooterroutes in Kopenhagen!