Een motorvakantie in Spanje: tips en leuke routes

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Spanje is een echt paradijs voor motorrijders. Er zijn zo veel mooie routes uitgestippeld in het land, dat het nog lastig kan worden de beste route te vinden voor jouw motorvakantie.

Gelukkig kunnen wij je een handje helpen jouw motorvakantie in Spanje optimaal te plannen. Dit doen we door in dit artikel de drie mooiste motorroutes in dit land op te sommen. Ook geven we je in dit artikel drie praktische tips om je voor te bereiden op jouw motorvakantie.

De drie mooiste motorroutes in Spanje

In Spanje kun je heerlijk motorrijden. Niet alleen omdat de meeste wegen goed aangelegd zijn, maar ook omdat je met je motor door diverse prachtige natuurgebieden kunt rijden. Hieronder beschrijven we drie mooie motorroutes in Spanje. Het gaat om een korte route, een middellange route en een lange route.

Door de heuvels van de Barrocal: 80 kilometer

Wil je een kortere route volgen in Spanje, zodat je wellicht meerdere tours kunt maken door het land tijdens jouw motorvakantie? Dan is de route door de heuvels van de Barrocal zeker iets voor jou. Deze route bestaat uit goed aangelegde wegen, die over licht glooiende heuvels lopen. Eventueel kun je tussendoor pauze nemen om een wandeling te maken of een kopje koffie te drinken bij een lokaal restaurant.

> Gratis verzending op het gehele assortiment Shark Raw helmen!

Door het prachtige Marbella: 185 kilometer

Wil je Marbella op de motor ontdekken? Dan volg je deze motorroute, die start en eindigt in Málaga. De route voert je door diverse drukkere steden, maar ook door rustige natuurgebieden. Omdat de tocht erg gevarieerd is, is deze erg geliefd onder motorliefhebbers.

Door Noord- en Centraal Spanje: 1425 kilometer

Wil je een lange én bijzondere motortocht maken? Dan volg je deze route door Noord- en Centraal Spanje. Deze motorroute is gebaseerd op de Europa route van Geert Mak. De route start in Barcelona en eindigt in Ávila, de hoogst gelegen stad van het land. Volg je de hele route, dan heb je een complete, veelzijdige en verrassende motorvakantie die je niet snel zal vergeten.

> De Shark Evo One: Profiteer van kortingen tot wel 40%!

Voorbereid op motorvakantie: 3 tips

Of je nu een korte of een lange motortocht gaat maken in Spanje: het is belangrijk om je goed voor te bereiden. In onderstaande tips lees je wat een goede voorbereiding inhoudt.

  • Stippel de route van tevoren uit. Zo hoef je, als je eenmaal op je motor zit, niet meer continu met je route bezig te zijn. Natuurlijk hoef je niet iedere bocht uit je hoofd te kennen, maar het is wel prettig als je ongeveer weet welke kant je op moet.
  • Deel een langere tocht ruim op. Heb je uitgerekend dat je ongeveer vier dagen doet over je motortocht? Trek hier dan vijf of zes dagen voor uit, zodat je net wat meer tijd hebt om wakker te worden, je klaar te maken en ga zo maar door. Ook kun je zo meer van de omgeving genieten.
  • Neem voldoende eten en drinken mee. Zeker in de Spaanse bergen zit er niet op iedere straathoek een restaurantje of winkel. Daarom neem je voldoende eten en drinken mee.

Bekijk ook onze tips voor een motorvakantie in Zweden!