Een motorvakantie in het bergachtige Oostenrijk: tips en praktische informatie

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Wil je een mooie motorvakantie organiseren, maar wil je niet te ver van huis? Dan kun je naar Duitsland of België rijden, maar je kunt ook een geweldige motorvakantie organiseren in het groene Oostenrijk. In Oostenrijk vind je prachtige natuurgebieden, indrukwekkende bergpassen en diverse leuke steden en dorpen. Ook zijn de wegen er erg goed. Dit is dus een prima vakantiebestemming voor jouw motorvakantie dichtbij huis.

Op deze pagina lees je meer over het organiseren van een motorvakantie in Oostenrijk. Met de tips en praktische informatie in dit artikel organiseer je gegarandeerd een geslaagde vakantie in dit bergachtige land.

De bekendste motorroute in Oostenrijk

De bekendste motorroute is zonder twijfel de route over de Silvretta. De Silvretta ligt in het Oostenrijkse gedeelte van de Alpen. De weg is een echt paradijs voor motorrijders. Het asfalt is lekker glad, de bochten zijn overzichtelijk en je rijdt er door prachtige, zeer groene natuurgebieden heen. Ook vind je dicht aan de weg diverse stuwmeren, die je tijdens je motorvakantie kunt bezoeken.

Het hoogste punt van de Silvretta is 2000 meter. Deze hoogte bereik je niet zomaar. Je moet namelijk maar liefst 32 haarspeldbochten nemen om de top van de berg te bereiken. Deze haarspeldbochten maken de route nóg leuker!

Let op:

  • Je moet tol betalen voor de Silvretta. Voor motoren ligt de tol rond de 12 euro.
  • In de winter is de Silvretta gesloten.
  • Op de officiële website van de Silvretta kun je zien wanneer de berg wel geopend is.
  • In de zomer kan het druk zijn op de Silvretta. Houd hier rekening mee.

Motorvakantie Oostenrijk

> Verzending = gratis: Bestel nu een Shark Skwal 2!

Praktische info voor jouw motorvakantie in Oostenrijk

  • De stoplichten in Oostenrijk werken iets anders dan de stoplichten in Nederland. Branden rood en oranje tegelijkertijd, dan springt het licht hierna op groen. Heeft groen vier keer geknipperd, dan zal het snel op oranje springen. Let op: door oranje rijden is verboden, tenzij het écht niet anders kan.
  • In Oostenrijk is het verboden de motor onnodig te laten draaien. Het warm laten draaien van de motor mag dus ook niet.
  • In het hoogseizoen kan het druk zijn in Oostenrijk, zeker in de wat meer toeristische gebieden. Reserveer je accommodaties van tevoren en je weet zeker dat je een plekje hebt om te overnachten.
  • Neem een reflecterend vest mee op de motor. De wegen in Oostenrijk zijn over het algemeen goed verlicht, maar bij mist in de bergen is een reflecterend vest zeker geen overbodige luxe.
  • Neem altijd een EHBO-set mee op de motor. Je gaat er niet vanuit dat je deze moet gebruiken, maar toch kun je de set beter wel meenemen.

Tot slot raden wij je aan je voor vertrek te verdiepen in de verkeersregels van Oostenrijk. Deze zijn over het algemeen hetzelfde als de verkeersregels in Nederland, maar er zijn enkele uitzonderingen. Door de belangrijkste verkeersregels even door te nemen, voorkom je dat je er per ongeluk eentje overtreedt. Het is toch zonde als je een deel van je vakantiebudget moet gebruiken om een dure boete te betalen…

> Koop online een HJC helm: Kortingen tot wel 40%!