Routes & tips voor jouw motorvakantie in de Franse Alpen

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Wil je een motorvakantie organiseren in het buitenland, maar heb je geen zin om ver te reizen naar jouw motorvakantiebestemming? Dan kun je een motortrip organiseren in de Franse Alpen. De Franse Alpen liggen niet zo ver van huis, maar het landschap is wel heel anders dan het landschap dat we in Nederland kennen. Dit maakt een motorvakantie in de Franse Alpen erg leuk en uitdagend.

Wil jij binnenkort richting de Franse Alpen voor een leuke motorvakantie? Lees dan snel verder, want op deze pagina beschrijven we enkele leuke routes en geven we bovendien praktische tips voor een geslaagde motorreis.

Leuke motorroutes in de Franse Alpen

Er zijn vele leuke motorroutes uitgestippeld in de Franse Alpen. Wij willen je de volgende routes in de Franse Alpen aanraden:

  • Routes des Grandes Alpes. Deze route is ideaal voor de motorrijder die nog nooit in de Franse Alpen geweest is.
  • Cormet de Roselend. Volg je deze route, dan heb je een prachtig zicht op de Mont Blanc.

Je kunt beide motorroutes eenvoudig en snel online vinden. En wil je de Routes des Grandes Alpes volgen? Dan heb je eigenlijk niet eens een kaart of routeboekje nodig, want deze route wordt duidelijk aangegeven in de Franse Alpen.

> Motorhelm vandaag besteld = morgen gratis thuisbezorgd!

Tip: de bergpas Col de Sommeiller

Wil je niet alleen door de Franse Alpen rijden, maar vind je het ook leuk om door Italië te crossen? Dan kun je bergpas over de Col de Sommeiller volgen. De Col de Sommeiller is de hoogte te bereiken bergpas van de Alpen. De route over de bergpas start in het Italiaanse plaatsje Bardonecchia en is enkele honderden kilometers lang.

Houd er rekening mee dat deze motorroute niet gemakkelijk is om te volgen. De eerste kilometers zijn goed te doen, maar daarna rijd je een groot deel van de weg offroad. Bovendien kom je onderweg veel haarspeldbochten tegen.

Goed om te weten: je kunt deze route enkel in de zomermaanden volgen. De pas is van vrijdag tot en met zondag gesloten.

Een georganiseerde reis of zelf een motorvakantie organiseren?

Je kunt een georganiseerde motorreis boeken als je door de Franse Alpen wil crossen, maar je kunt ook zelf een motorvakantie organiseren. Bepaal zelf hoe je jouw motorreis in de Franse Alpen precies wil regelen.

Heb je geen zin om zelf allerlei routes uit te stippelen? Dan is een georganiseerde reis wellicht wel iets voor jou. Vind je dit juist leuk om te doen? Boek dan geen georganiseerde reis, maar maak zelf een plan voor een motorvakantie in de Franse Alpen. Ook als je niet afhankelijk wil zijn van anderen, kun je jouw motorvakantie beter zelf organiseren. Bij een georganiseerde motorreis gaan er namelijk altijd meerdere motorrijders mee. Met deze motorrijders moet je zeker rekening houden, bijvoorbeeld met pauzeren, eten en drinken.

> Kies zelf een aflevermoment en plek: Bekijk nu de Shark Evoline 3!

Bekijk ook eens het volgende artikel: Motorvakantie IJsland!