Tips, leuke routes en praktische tips voor jouw motorvakantie in Bosnië

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Er zijn maar weinig mensen die besluiten met de motor richting Bosnië te trekken voor een motorvakantie. Zonde, want in Bosnië kun je goed motorrijden. De omgeving van het land is niet alleen prachtig, maar je vindt bovendien vele goede wegen in Bosnië. Je zou het misschien niet verwachten, maar zeker de grotere wegen in het land zijn prima.

Wil jij een keer een ander soort vakantiebestemming kiezen voor jouw volgende motorvakantie? Dan is Bosnië zeker een aanrader. Op deze pagina lees je meer over het organiseren van een motorvakantie in Bosnië.

Algemene informatie over Bosnië

Bosnië, ook wel Bosnië en Herzegovina genoemd, is een republiek die je in het zuidoosten van Europa vindt. Het land is ontstaan door het uiteenvallen van het voormalige Joegoslavië. Dit gebeurde in 1992. De hoofdstad van het land is Sarajevo.

Het land grenst aan de landen Kroatië, Servië en Montenegro. Ook heeft Bosnië een korte kustlijn aan de Adriatische Zee. Vind je het leuk om met de motor langs de zee af te rijden, dan zit je in Bosnië goed. Houd er echter wel rekening mee dat de kustlijn van Bosnië niet bepaald lang is. Je bent hier al snel langs gereden.

Een motorvakantie in Bosnië: iets voor jou?

Bosnië is een zeer veelzijdige motorvakantiebestemming. Het land bestaat grotendeels uit een heuvelachtig landschap, maar er zijn ook diepe dalen en steile bergwegen. Houd je van heuvelachtige gebieden, dan is dit land zeker een geschikte bestemming voor jouw volgende motorvakantie. Houd je van diepe dalen en steile bergen, dan zit je in Bosnië ook zeker goed.

Verder is Bosnië de ideale motorvakantiebestemming als je het prettig vindt om over rustige wegen te rijden. Sommige wegen in het land zijn vrij druk, zeker rondom de grotere steden, maar de meeste wegen zijn lekker rustig. Je kunt hier dan ook rustig overheen rijden en ondertussen lekker van de omgeving genieten.

> Gratis bezorging op het gehele assortiment: Bekijk nu onze Shark Raw helmen!

Leuke motorroutes in Bosnië

Er zijn vele leuke motorroutes in Bosnië. We zetten de leukste routes graag voor je op een rijtje.

 • Van Bihac naar Visegrad.
 • Van Sanski Most naar Kljuc.
 • Van Sarajevo naar Visegrad.
 • Van Mostar naar Sarajevo.
 • Van Dubrovnik in Kroatië naar Mostar in Bosnië.
 • Van Montenegro naar Trebinje in Bosnië.
 • Van Dvrar naar Glamoc.
 • Van Gacko naar Foca, door het Sutjeska park.

Heb je veel dagen vrij genomen voor jouw motorvakantie, dan kun je in feite door het hele land touren. Zo leer je het prachtige Bosnië pas echt goed kennen.

Praktische tips voor jouw motorvakantie in Bosnië

 • In Bosnië liggen veel goede asfaltwegen. Ook de bewegwijzering is goed. Neem wel altijd een kaart mee, want in de wat meer verlaten gebieden in Bosnië kun je snel verdwalen
 • Je kunt niet zomaar overal kamperen in Bosnië. In het land liggen namelijk nog veel landmijnen. Vraag bij locals na of het wel of niet veilig is om in een bepaald gebied te kamperen
 • In de zomer kan het erg heet worden in Bosnië. Houd hier rekening mee bij het plannen van jouw motorvakantie