Motorrijden in Engeland: de Wrynose Pass motorroute

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Wil je binnenkort op motorvakantie en staat Engeland hoog op je lijstje? Dan raden wij je aan hier de Wrynose Pass motorroute te volgen. Dit is een van de mooiste motorroutes in Europa.

In dit artikel lees je meer over de Wrynose Pass en over de motorroute die over deze bergweg loopt. Ben je van plan om deze motorroute te volgen of staat de route in ieder geval hoog op je lijstje? Dan is dit artikel zeker interessant voor jou.

De Wrynose Pass: een korte kennismaking

De Wrynose Pass is een oude bergweg die je in het Engelse Cumbria vindt. Dit is niet zomaar een oude weg door de bergen, maar het betreft de oudste Romeinse bergweg die je vandaag de dag nog in Europa vindt. Dit maakt de Wrynose Pass dan ook erg bijzonder.

De Wrynose Pass motorroute

Je kunt de Wrynose Pass verkennen met de fiets, maar ook met de motor. De motorroute die over de oude bergweg loopt, lijkt vrij eenvoudig. Toch is de route moeilijker dan je denkt. Op de Wrynose Pass motorroute kom je namelijk vele haarspeldbochten tegen. Alleen als je deze weet te trotseren, kun je de route helemaal volgen.

Daar komt nog bij dat de route zelfs enkele verraderlijke beklimmingen heeft, soms wel met een stijgingspercentage van 25 procent. Het is zeker geen gemakkelijke route, maar wel een echte aanrader!

Goed om te weten: de Wrynose Pass motorroute is een ‘single track route’. Dit betekent dat je hier alleen met een fiets of motor overheen kunt rijden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je vele auto’s tegenkomt op deze moeilijke motorroute. Overigens hoef je je ook geen zorgen te maken om andere motorrijders op de route, want het is over het algemeen rustig op de Wrynose Pass.

> Bekijk de HJC motorhelm: Profiteer van gratis bezorging!

De Wrynose Pass motorroute: iets voor mij?

Houd je wel van een beetje uitdaging? Dan is de Wrynose Pass motorroute zeker iets voor jou. Ben je niet bang voor haarspeldbochten en vind je het leuk om steil omhoog te moeten rijden? Dan raden wij je zeker aan om deze motorroute tijdens je volgende motorvakantie te trotseren. Heb je nog niet zo veel ervaring op de motor of houd je simpelweg meer van rustige motortochten? Dan kun je beter een andere motorroute volgen. De Wrynose Pass is namelijk niet bepaald rustig.

De Wrynose Pass route volgen: 3 tips

Wil jij de ruige Wrynose Pass motorroute op de korte termijn volgen? Lees dan onderstaande tips en maak je motorvakantie tot een groot succes.

  • Volg de route in het voorjaar of in de zomer. Dan is het minder mistig op de Wrynose Pass en kun je meer van de omgeving genieten.
  • Kleed je warm aan, ook als je in de zomer gaat rijden. Het kan fris zijn in op de afgelegen bergweg. Je kunt je beter iets te warm aankleden, dan te koud.
  • Rijd vanuit de Wrynose Pass door naar de Hardknott Pass. Dit is de steilste weg van Engeland en absoluut de moeite waard! Wel is deze route alleen geschikt voor gevorderde motorrijders.