Met de motor door Barcelona: tips & tricks

Barcelona is een van de drukst bezochte steden van Spanje. Er komen niet voor niets zo veel (Nederlandse) toeristen naar deze bruisende stad. In Barcelona is namelijk veel te doen, te zien en te beleven. Wil je de stad op een andere manier verkennen, dan de vele andere toeristen doen? Dan verken je de stad op de motor.

Op deze pagina lees je meer over motorrijden door Barcelona. Zo lees je hoe je een geschikte route kunt vinden door de stad, maar ook hoe je je voor kunt bereiden op jouw uitdagende motorreis.

Motorroute Barcelona

Een bestaande motorroute volgen

Er zijn diverse motorroutes uitgestippeld die je onder andere door de prachtige stad Barcelona voeren. Denk hierbij onder andere aan de motorroute door Noord- en Centraal Spanje, die gebaseerd is op de Europaroute van Geert Mak en maar liefst 1400 kilometer lang is. Volg je deze route, dan rijd je door diverse prachtige steden

Wil je niet zo lang motorrijden? Dan volg je de Cathedral of the Sea Motorbike Tour. Deze route is 575 kilometer lang, maar je kunt hem ook inkorten om je volledig op de stad Barcelona te focussen.

> Deze maand = gratis verzending: Bekijk nu HJC helm!

Zelf een route uitstippelen

Vind je het eigenlijk leuker om zelf een route door en rond Barcelona uit te stippelen? Dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Onderstaande tips kunnen je hierbij helpen.

  • Bepaal van tevoren hoe lang de route moet zijn. Heb je bijvoorbeeld slechts enkele dagen vakantie? Dan is niet het realistisch om een lange route uit te stippelen.
  • Bepaal van tevoren welke hoogtepunten je wil zien. Hier houd je rekening mee bij het uitstippelen van je route.
  • Vermijd de binnenstad. Hier is het ontzettend druk en kun je niet prettig rijden. Ook zijn er veel wegen waar je met je motor niet in mag komen. Je kunt best net buiten het drukke centrum rijden, maar om echt in het hart van Barcelona te komen kun je jouw motor beter even parkeren.

Optimale voorbereiding voor je motorreis

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op je motorreis door (de omgeving van) Barcelona. Dit doe je ten eerste door een of meerdere accommodaties in Barcelona vast te leggen, voor je gaat. Zeker in het hoogseizoen is het druk in de stad. Heb je niets gereserveerd, dan kun je wellicht bijna nergens meer terecht.

Daarnaast bereid je je motorreis voor door je route van tevoren uit te stippelen en uit te printen. Zo voorkom je dat je verdwaalt als je eenmaal aan het motorrijden bent. Verdwalen is zonde, want dit kost je kostbare motortijd!

Tot slot raden wij je aan om de weersverwachting even te checken voor je richting Barcelona vertrekt. In de zomer is het erg heet in Barcelona en omgeving, maar in het najaar kan het fris zijn op de motor. Check je de weersverwachting, dan weet je precies waar je aan toe bent. Zo neem je kleding mee waar je ook echt iets aan hebt en kun je te frisse of te warme kleding mooi thuis laten liggen. Dit scheelt weer in de bagage op de motor.

> De HJC systeemhelm: Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis!