Motorrijden in Oostenrijk: naar de top van de Grossglockner

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

In Oostenrijk kun je heerlijk motorrijden. Het land heeft veel prachtige natuurgebieden, de wegen zijn goed aangelegd en het is niet al te druk op de weg. Ben jij van plan een motorvakantie in Oostenrijk te organiseren? Zet dan ook zeker de route naar de top van de Grossglockner op je lijstje.

In dit artikel lees je meer over deze bijzondere motorroute. Zo krijg je op deze pagina niet alleen wat algemene informatie over de Grossglockner, maar kom je er ook achter hoe de motorroute naar de top van de Grossglockner er precies uit ziet.

Over de Grossglockner

De Grossglockner is een berg die in Nationaal Park Hohe Tauern ligt. Het is niet zomaar een indrukwekkende berg, maar de hoogste berg van Oostenrijk. De Grossglockner is bijna 3800 meter hoog.

Met de motor naar de Grossglockner

Er zijn veel mensen die naar de top van de Grossglockner wandelen, maar je komt op de weg richting de top van de berg ook veel wielrenners tegen. Ben je niet zo sportief? Dan kun je de top van de Grossglockner bereiken met de motor.

Om de top van de Grossglockner te bereiken met de motor, neem je vanuit de richting van Zell am See de Grossglockner Hochalpenstrasse. Deze weg werd in 1935 in gebruik genomen en wordt sindsdien veel gebruikt, ook door motorrijders. De route over de Grossglockner Hochalpenstrasse is een panoramaroute, ofwel een route met vele prachtige uitzichten. Dit maakt de route zeker de moeite waard.

Volg je de Grossglockner Hochalpenstrasse naar de top van de berg, dan leg je iets minder dan 48 kilometer af om de top van de Grossglockner uiteindelijk te bereiken. Eenmaal op de top van de Grossglockner word je weer op een prachtig uitzicht getrakteerd.

> De systeemhelm HJC: Vandaag besteld = morgen thuisbezorgd!

Met de motor naar de top van de Grossglockner: 3 tips

Ben jij van plan de top van de Grossglockner met de motor te bereiken? Bereid je dan goed voor op deze motorreis met onderstaande tips. De drie tips die hieronder staan, helpen je jouw motorvakantie in Oostenrijk tot een groot succes te maken.

  • Organiseer je motorvakantie in het voorjaar of in de zomer. In de winter is het niet alleen koud in de bergen, maar kan het bovendien mistig zijn. Dit is zonde, want dan kun je minder goed van die mooie uitzichten op de route genieten.
  • Boek je accommodaties in Oostenrijk voor vertrek. Dan weet je zeker dat je ergens kunt slapen na een lange dag motorrijden. Ga je met een tentje op pad? Zoek dan van tevoren waar je deze op mag en kan zetten.
  • Check de weersverwachting voor je gaat. Zo kun je precies de juiste kleding inpakken. Wel zo handig, want je kunt niet zo veel meenemen op de motor. Daarom is het effectief pakken van de bagage belangrijk.

En heb je geen ervaring met het rijden van langere afstanden? Oefen dit dan van tevoren, zodat je al wat gewend bent voor je met de motor richting de Grossglockner trekt. Bovendien is het geen straf om het rijden van langere afstanden alvast te oefenen in Nederland.

> Gratis verzending op het gehele assortiment: De motorhelm HJC!

De smokkelroute in Andorra: Een unieke motorroute!