Kun je met een motor rond de wereld rijden?

Veel mensen die motorrijden zullen er vast wel eens over nagedacht hebben hoe het zou zijn om de wereld rond te rijden. Een flinke opgave. Als je de hele wereld rond wil rijden moet je namelijk zo'n vijfenveertigduizend kilometer afleggen. Maar het is niet onmogelijk, iemand heeft het zelfs al gedaan!

Utrechtse motorrijder

Joris Joore is zijn naam, hij heeft de vijfenveertigduizend kilometer rond de wereld in zo'n acht maanden afgelegd. Tijdens deze toch is hij zo'n vierentwintig landen doorgereden. Vanaf Nederland is hij door Oost-Europa naar Azië gegaan, waar hij overstak naar Canada via de boot om door Amerika weer over te steken naar het vasteland.

Motorhelmen

Shark Ridill 1.2 Stratom - Antraciet / Zwart
Shark Ridill 1.2 Stratom - Antraciet / Zwart
Onze prijs
Normale prijs  179,99 Vanaf  125,-
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Evo ES Yari - Mat Antraciet / Blauw / Zilver
Shark Evo ES Yari - Mat Antraciet / Blauw / Zilver
Onze prijs
Normale prijs  359,99 Vanaf  323,90
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Openline Prime - Wit
Shark Openline Prime - Wit
Onze prijs
Normale prijs  159,99 Vanaf  134,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Ook rond de wereld rijden?

Het klinkt allemaal heel leuk en makkelijk, maar het is best wel een flinke opgave om helemaal rond de wereld te rijden. Je moet er sowieso voor zorgen dat jijzelf in topconditie bent. Daarnaast moet je ook een goede motor hebben, zodat je niet het risico loopt dat de motor het ineens begeeft onderweg. Joris heeft zo'n vijf keer een lekke band gehad, hij had een uitgebreide voorbereiding gehad. Mocht je dus ook graag rond de wereld willen rijden, of in ieder geval een hele lange tocht maken, dan is het erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat jouw motor in goede conditie is. Koop genoeg middelen voor onderweg, of zoek uit in welke landen je door bewoond gebied rijdt waar je deze kopen kunt. Stuur de motor sowieso voor een grote onderhoudsbeurt naar de garage, zodat je zeker weet dat er niets mis kan gaan.

> nieuwe scooterhelm kopen of liever een nieuwe motorhelm? Vóór 23.59 uur besteld = volgende dag in huis.

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen