Hoe word je lid van een motorclub?

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Ben je gebeten door de motormicrobe en ben je op zoek naar gelijkgestemden om samen je hobby te delen? Dan kan het zeker een meerwaarde zijn om je aan te sluiten bij een motorclub. Omdat er meer dan honderd motorclubs in Nederland zijn waar je je kunt bij aansluiten moet je op voorhand toch enkele vragen bij jezelf stellen om te weten wat voor type club er bij jouw karakter past. Aan de hand daarvan kan je op zoek naar jouw perfecte motorclub en je aanmelden als geïnteresseerd lid.

De ideale club

Hoe vind je nu jouw ideale club? Er zijn gelukkig een aantal sites die een mooie lijst hebben opgesteld van alle actieve motorclubs in Nederland. Dit is al een goed begin. Vraag jezelf op voorhand bij welk type club je graag zou aansluiten, je kunt ze onderverdelen in 4 grote groepen:

  • De clubs op basis van motormerk
  • De clubs op basis van locatie
  • De clubs die samen tours ondernemen

> Nieuwe motorhelm kopen? Gratis thuisbezorgd!

Het lidmaatschap

Het spreekt voor zich dat je geen lid kunt worden van een motorclub voor Suzuki als jij rijdt met een BMW. Voor clubs op basis van motormerk, of zelfs op basis van type motor, moet je uiteraard in bezit zijn van het gewenste merk of type van motor. De clubs doen ook routes aangepast aan de motor waarmee hun leden rijden of activiteiten gerelateerd aan hun motormerk. Je moet gebeten zijn door het merk en hier graag over praten, misschien zelfs wat bijleren om zelf te sleutelen aan je motor of de geschiedenis van het merk. Is dit voor jou minder belangrijk, dan is een club op basis van locatie of een toerclub beter op jouw noden afgestemd. Uiteindelijk is voor veel motorclubs de belangrijkste voorwaarde om lid te worden zeer eenvoudig: je moet passen in de groep. Vandaar dat er bij aanvragen voor een nieuwe lidmaatschap regelmatig gevraagd wordt om eerst een ritje samen als proef te rijden, om te zien als je karakter en wensen bij de groep passen. Dit is zowel voor de club als voor jou een perfecte aftoetsing. Je wilt ook liefst opgenomen worden in een club die jouw stijl van rijden ook heeft. Eens aan deze voorwaarde is voldaan rest enkel nog het storten van lidgeld, misschien een rondje geven in de kroeg en je bent aangesloten bij je nieuwe motorclub. Veel plezier!

> Bekijk ook eens onze nieuwe scooterhelmen: Vandaag bezorgd, morgen in huis!