De beste voorbereiding voor een motorvakantie

De zomer komt er weer aan en dus wordt het weer tijd voor een motorvakantie. Maar hoe bereid je je voor op een motorvakantie, en welke spullen moet je meenemen? Gebruik onderstaande 4 tips!

1. Zorg voor een geschikte motor voor een lange tocht

Om te beginnen kijken we naar de motor, aangezien je er lange afstanden mee gaat afleggen, is een goede motor van belang. Het maakt hierbij niet uit of je een toermotor of een gewone motor hebt. Elke motor is een lange afstand motor, als er maar een stevig zadel op zit. Het ligt namelijk meer aan de weg die gereden wordt. Er kan via de snelweg gereden worden om zo snel mogelijk van A naar B te gaan (hiervoor zou dan wel een toermotor het meest geschikt zijn), maar meestal wil iemand die met de motor op vakantie gaat juist de binnenwegen zien. Bij een motorvakantie is de reis tenslotte belangrijker dan het eindpunt. Dus neem de tijd en geniet van de binnenwegen, waarbij het dan wel belangrijk is te weten welke route je gaat rijden.

2. Een goede planning van de route is belangrijk

Bij het uitstippelen van de route kun je denken aan twee dingen: navigatie en de kaart. Een navigatie zal het zo makkelijk mogelijk maken om de snelste route uit te kiezen, terwijl bij een kaart ook wat andere dingen komen kijken. Bij een kaart is het, vaak bij kleine wegen, bij ieder kruispunt controleren welke kant de groep op moet. Het is daarom slim om, voordat er ’s ochtends weggereden wordt, een lijn te trekken die aangeeft welke route er wordt gevolgd. Een duidelijke lijn heeft natuurlijk ook een duidelijke kaart nodig.

3. Neem eten mee of eet onderweg

Het eten en drinken is een essentieel onderdeel van de motorvakantie. Dit zal je voor een deel weerhouden om moe te worden onderweg. Koop genoeg makkelijke snacks en pakjes drinken. Als deze langzaam leeg raakt, vul de tas dan opnieuw bij het eerstvolgende tankstation. Probeer ook te rusten voordat je moe wordt en te eten voordat je honger krijgt. Maak er dus gebruik van wanneer je een mooie rustplaats tegenkomt.

4. Verpakking van de bestuurder en de bagage

Tot slot de kleding en andere bagage. Zorg ervoor dat je gekleed bent voor de juiste weersomstandigheden. Controleer de weersvoorspellingen en pas hier de kleding op aan. Dit zal voorkomen dat er iemand gaat zweten of rillen. De bagage moet ook ingepakt zijn voor het weer, het moet in ieder geval goed vastgebonden zitten aan de motor of in een goede rugtas zitten. Als het gaat regenen, is het ook handig om een regen verpakking om de tas te doen. Dit zal voorkomen dat de zowel de bagage als de tas nat worden. Een goede helm is hierbij ook belangrijk.

> Bekijk de nieuwe collectie Shark helmen met o.a. de Shark Evoline 3 en de Shark raw helmen: Vandaag voor 23:59 uur besteld, morgen in huis + gratis verzending!