• Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Enduro helm: Vandaag besteld = morgen in huis!

De Enduro helm is een praktische helm en is in de tussentijd uitgegroeid tot een stoere helm. De Enduro helm wordt gebruikt door crossmotorrijders, maar het is ook interessant om de Enduro helm te dragen op de motor, scooter of brommer.

3 artikel(en)

3 artikel(en)

Daarnaast profiteer je ook nog eens van een snelle verzending, want vandaag besteld = morgen in huis!

Enduro helmen: meer dan veilig alleen

Een Enduro helm kopen voor de veiligheid is goed te begrijpen, maar de meeste motor- en scooterrijders kopen ze vooral ook omdat ze er goed uitzien. Het is dan wel belangrijk om te weten wat er allemaal mogelijk is op het gebied van dit soort helmen. Er zijn namelijk een flink aantal verschillende varianten die aangeschaft kunnen worden. Wie het verschil niet kent tussen de ene Enduro systeemhelm en de andere kan voor een lastige keuze staan met betrekking tot:

 • Een Enduro helm met zonnevizier of gewoon een Enduro helm met vizier
 • Verwijderbare binnenvoering of niet
 • Ventilatiesystemen in de helm gebouwd
 • Het soort sluiting

Het is vooral belangrijk om na te gaan waarvoor de Enduro helm gebruikt gaat worden. Is het inderdaad zo dat er offroad gereden wordt, dan is het altijd goed om bijvoorbeeld voor meer ventilatie en stevigere sluiting te kiezen. Dit zijn immers zaken die juist belangrijk zijn wanneer de risico’s en de inspanningen wat groter zijn. De helm is dan echt te zien als een onderdeel van het materiaal dat nodig is om goed te kunnen presteren. Het is comfortabeler en het geeft meer zelfvertrouwen. Is het gebruik echter anders, dan is ook een andere keuze mogelijk. Het is belangrijk dat je voor de beste Enduro helm kiest.

> Bekijk ook eens de Caberg helm: Vandaag besteld = morgen in huis!

Een Enduro helm kopen om deze gewoon te gebruiken als helm op de motor waarop naar het werk wordt gereden betekent ook dat andere voorwaarden belangrijk kunnen zijn. Ventilatie is bijvoorbeeld misschien iets minder belangrijk omdat de temperatuur minder hoog oploopt. Een Enduro helm met zonnevizier kan daarentegen juist op de openbare weg weer gemakkelijker en aantrekkelijker zijn. Dit is immers een stuk veiliger in het verkeer. De zon kan hier immers behoorlijk vervelend in de ogen schijnen. Dat zorgt er zomaar voor dat het overzicht minder goed is. De helm helpt dan.

Met de crossmotor op pad

Het is natuurlijk wel zo leuk om ook echt op de crossmotor te kunnen rijden zoals dit bedoeld is. Alleen al daarom heb je een enduro systeemhelm aangeschaft. Alleen is het dan wel belangrijk om te weten waar dit allemaal kan. Het is immers niet mogelijk om zomaar een veld op te rijden en daar te crossen. Er zijn echter wel een aantal andere opties die het toch mogelijk maken om met de crossmotor op pad te kunnen gaan. Het gaat dan om terreinen die er permanent liggen, maar vooral ook tijdelijke opties.

In de eerste plaats is het namelijk vaak zo dat er specifieke evenementen worden georganiseerd waar je je Enduro helm met vizier kunt opzetten en lekker kunt crossen. Het gaat dan niet om wedstrijden, maar om parcoursen die zijn uitgezet. Iedereen die wil rijden kan dit hier dan op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo doen. Dit biedt leuke mogelijkheden om even lekker te ontspannen en te testen wat de motor allemaal kan. Dit is ook een leuke manier om wat meer ervaring hiermee op te doen.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook circuits te vinden door het hele land op een aantal aangegeven plaatsen. Wanneer wat ervaring is opgedaan op de evenementen, dan is het misschien leuk om een lidmaatschap van een circuit te overwegen. Dit biedt namelijk de mogelijkheid om op elk moment de kans te grijpen om te crossen. Het is dan wel belangrijk dat er eerst wat ervaring is opgedaan. De leden zijn immers allemaal ervaren en er wordt flink doorgereden op dit soort locaties.

> Op zoek naar andere mooie aanbiedingen? Bestel nu een motorhelm en profiteer van gratis verzending!

Shark helmen Caberg helmen HJC helmen Schuberth helmen Vinz helmen