Enduro helm: Vandaag besteld = morgen in huis!

De Enduro helm - ook wel allroand helm genoemd - is een praktische helm en is Lees door

Sorteren

14 producten

Filteren
 1. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 2. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
Sorteren

14 producten

Filteren

in de tussentijd uitgegroeid tot een stoere helm. De Enduro helm wordt gebruikt door crossmotorrijders, maar het is ook interessant om de Enduro helm te dragen op de motor, scooter of brommer. 

Wat typeert een Enduro helm

Een Enduro helm staat voor het model helm wat vooral door crossmotorrijders gebruikt wordt. Het herkenbare, stoere model wordt trouwens ook door motorrijders gebruikt die alleen op de road rijden, maar wel van een stoere look houden. Enduro helmen zijn helmen die geschikt zijn voor zowel offroad als allroad. Zoek je een Enduro helm voor op de ‘normale’ weg, dan kun je bijvoorbeeld denken aan de Schuberth E1. Deze helm heeft het stoere model van een Enduro helm, maar is helemaal geschikt voor op de weg.

Goede ventilatie

De echte crossers en lange afstandrijders weten als geen ander hoe belangrijk goede ventilatie in een helm is. De Endurohelm staat bekend om het fantastische ventilatiesysteem. Het ingebouwde ventilatiesysteem zorgt voor een koele en frisse luchttoevoer tijdens het rijden. Ook aan de afvoer van warme lucht is gedacht. Hier is namelijk ook een speciaal kanaal voor.

Type vizier

Let goed op bij de aanschaf van een Enduro helm of het met vizier geleverd wordt. De typische cross helmen Enduro worden namelijk vaak zonder vizier geleverd. De echte diehard crossfan heeft vaak de voorkeur voor een Enduro helm met bijpassende bril. Afhankelijk van het type Enduro helm kun je een externe bril toevoegen. Zo kun je zelf kiezen of je met of zonder bril de crossbaan op gaat. Een Enduro helm met vizier heeft als voordeel dat je ogen goed bescherm worden tegen steentjes, zand en vuil. Hierdoor heb je optimaal zicht en kun je zonder probleem motorrijden met een Enduro helm op.

> bekijk hier alle crosshelmen

Handige info

Enduro helmen / allroad helm: erg comfortabel

Een Enduro helm kopen voor de veiligheid is goed te begrijpen, maar de meeste motor- en scooterrijders kopen ze vooral ook omdat ze er goed uitzien. Het is dan wel belangrijk om te weten wat er allemaal mogelijk is op het gebied van dit soort helmen. Er zijn namelijk een flink aantal verschillende varianten die aangeschaft kunnen worden. Wie het verschil niet kent tussen de ene Enduro systeemhelm en de andere kan voor een lastige keuze staan met betrekking tot:

 • Een Enduro helm met zonnevizier of gewoon een Enduro helm met vizier
 • Verwijderbare binnenvoering of niet
 • Ventilatiesystemen in de helm gebouwd
 • Het soort sluiting

Het is vooral belangrijk om na te gaan waarvoor de Enduro helm gebruikt gaat worden. Is het inderdaad zo dat er offroad gereden wordt, dan is het altijd goed om bijvoorbeeld voor meer ventilatie en stevigere sluiting te kiezen. Dit zijn immers zaken die juist belangrijk zijn wanneer de risico’s en de inspanningen wat groter zijn. De helm is dan echt te zien als een onderdeel van het materiaal dat nodig is om goed te kunnen presteren. Het is comfortabeler en het geeft meer zelfvertrouwen. Is het gebruik echter anders, dan is ook een andere keuze mogelijk. Het is belangrijk dat je voor de beste Enduro helm kiest.

> Bekijk ook eens de Caberg helm: Vandaag besteld = morgen in huis!

Een Enduro helm kopen om deze gewoon te gebruiken als helm op de motor waarop naar het werk wordt gereden betekent ook dat andere voorwaarden belangrijk kunnen zijn. Ventilatie is bijvoorbeeld misschien iets minder belangrijk omdat de temperatuur minder hoog oploopt. Een Enduro helm met zonnevizier kan daarentegen juist op de openbare weg weer gemakkelijker en aantrekkelijker zijn. Dit is immers een stuk veiliger in het verkeer. De zon kan hier immers behoorlijk vervelend in de ogen schijnen. Dat zorgt er zomaar voor dat het overzicht minder goed is. De helm helpt dan.

> Crosshelm vizier online kopen: Verzending = gratis!