Wat zijn de mooiste motorroutes van Zeeland?

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Nederland, het land van klompen en kaas, de prachtige molens die draaien in de wind, het vlakke land, de strakke zeebries en de inwoners met de eeuwige glimlach. Ons eigen land is een pracht van een land om te ontdekken op de motor, de verschillende provincies bieden niet enkel een diversiteit aan streekgerechten en dialecten, maar ook aan natuur, dorpjes en gewoontes. Welke manier is er beter, om dit mooie land te ontdekken, dan op je favoriete tweewieler, je motor. Begin je reis in Zeeland, en geniet van de gezonde zeelucht in je longen terwijl je rijdt langs prachtige paden. Een introductie van de mooiste motorroutes van deze provincie!

Zeeland

Zeeland is geografisch een gekke provincie. De stukken land zijn verdeeld door instromen van de zee, kleine en grote waterlopen, die het heel boeiend maken voor een motorrijder om langs te toeren. De provincie wordt gevormd door meerdere eilandjes en schiereilanden. Gekend voor zijn heerlijke vis en sappige accent met Vlaamse toetsen is dit een prachtige streek om met de motor te ontdekken. Neem de veerdienst, maak gebruik van bruggetjes of rij eindeloos langs het water en ontdek de prachtige fauna en flora van Zeeland.

> Motorhelm kopen voor tijdens het touren? Profiteer van gratis verzending!

De routes

Een aantal interessante motorroutes om te ontdekken in Zeeland zijn de volgende:

  • Vertrek vanuit Vlissingen, rij richting 's-Gravenpolder en via Krabbendijke het water oversteken naar Rijmerswaal en via Sint-Philipsland naar Bruinisse, steek daar weer over naar Colijnsplaat om te eindigen in Middelsburg. Deze route omvat reeds een groot oppervlakte van de Zeelandse schiereilanden. Een echter aanrader!
  • Rij vanuit Oostburg richting België, steek de grens over richting Gent en ga tot in de Vlaamse Ardennen, keer terug via het groene Belgische Stekene en eindig in Hulst. Een mooie rit die je twee landen doet ontdekken.
  • Een route die start vanuit Terneuzen, voert je naar Vlissingen, Koudekerke, Westkapelle, langs de zee smaak je de zilte wind op je lippen, steek over naar De Banjaards, Zierikzee en keer via Goes terug naar je startpunt.
  • Combineer de eerste en laatste route voor een prachtige tweedaagse in Zeeland en overnacht in het historische Middelburg

Zeeland is rijk aan diversiteit. De Deltawerken voeren ons terug naar een recente geschiedenis van Nederland. Maar in visserdorpjes als Zoudelande en Domburg en de historische stad Middelburg voel je dat deze streek rijk is aan verhalen uit nog veel oudere tijden die diep in onze tradities geworteld zitten. Een prachtige streek om te ontdekken met de motor, de gezonde zeelucht, prachtige natuur en mooie paden maken van je motorroutes door Zeeland een trip om nooit meer te vergeten.

> Ga veilig op pad, koop een nieuwe systeemhelm voor de nieuwe motortour

Bekijk ook: de beste motorroutes van Noord-Holland.