Wat zijn de mooiste motorroutes van Gelderland?

Als de zon komt piepen, dan begint het alweer te kriebelen. We ruiken het warme rubber, de frisse leder en laden onze motornavigatie op met een hart vol verlangen. Het ontdekken van eigen land kun je op veel manieren doen, maar een tocht met de motor heeft toch een extra charme. Je hebt meer vrijheid dan met de wagen, maar kunt meer kilometers afleggen dan met de fiets. En wat is er beter dan op een heerlijke zonnige dag een prachtige route door één van de mooiste provincies van het land te maken en af en toe te pauzeren in een typisch Nederlandse kroeg voor een lekkere verfrissing? Gelderland verwelkomt je!

Gelderland

De provincie Gelderland, in het hart van Nederland, en tevens de grootste provincie van ons land, is het ontdekken met de motor absoluut waard. De provincie is onder meer gekend voor zijn steden als . Arnhem, Nijmegen en Apeldoorn, maar evengoed voor zijn mooie natuurstreken als de Veluwe, de Gelderse Vallei, de Betuwe, de Bommelerwaard, de Tielerwaard of het Land van Maas en Waal. Daarnaast snijdt de Rijn midden door deze grote provincie, en dat zorgt uiteraard voor een paar prachtige motorroutes, die langs deze en andere diverse waterwegen voeren. Maak maar wat tijd vrij in je agenda, want deze provincie wil je zeker helemaal leren kennen met je motor.

> Door gelderland touren met een nieuwe helm? Een Schuberth helm kopen is zeer voordelig: tot 40% korting!

De routes

Een aantal interessante motorroutes om te ontdekken in Gelderland zijn de volgende:

  • Vertrek in Apeldoorn en rij via Deventer naar Zwolle, om zo weer richting noorden terug te keren via Helledoorn, Lochem en zo weer te eindigen aan je startpunt
  • Vertrek vanuit Nijmegen en rij langs de Rijn naar Lobith, dan via het Gelders landschap naar de Holterberg. Keer rustig terug langs de IJssel en de Posbank en sluit af in Arnhem voor een afwisselende trip
  • Een route die je voert langs de grensstreek met Duitsland, rij onder meer langs Berg en Dal, Millingerwaard, Rijk van Nijmegen, Heilig Landstichting, Museumpark Oriëntalis, , Groesbeek Canadian War Cemetery and en het Groesbeekse Bos.
  • Maak een grote route rond Apeldoorn en rij langs het Apeldoorns Kanaal en zijn verschillende molens en de Veluwe, passeer onder andere Bussloo, IJssel en Kievitsveld.

Gelderland is een heerlijke provincie om te ontdekken via de motor. Het landschap is er divers en er zijn verschillende mogelijkheden om een aangename pauze in te lassen. Rij langs de Rijn op warme dagen en geniet van het briesje dat van over het water komt en kies voor de minder warme dagen eerder voor het binnenland. Slaap een nachtje in Apeldoorn of Nijmegen en ontdek de veelzijdigheid van deze provincie.

> De Schuberth systeemhelm: vandaag bezorgd, morgen in huis!