Bestaat er chiptuning voor een scooter?

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Om wat pk's aan je auto toe te voegen kun je met een paar honderden euro's makkelijk een chiptuning laten doorvoeren. Is dit soort chiptuning ook mogelijk voor je scooter of moet je hiervoor naar andere middelen op zoek? Enkele tips om je favoriete tweewieler wat sneller te doen rijden!

Uitzondering op de regel

Chiptuning voor scooters is eerder de uitzondering op de regel. Om het overgrote deel aan scooters wat op te drijven volstaat het meestal om de begrenzer er af te halen zoals een Vario-ring of uitlaatproppen verwijderen. Chiptuning is enkel nodig bij scooters met een ECU-unit. Omdat het niet volstaat om een onderdeeltje te verwijderen of vervangen, maar het hart van je scooter opnieuw moet geprogrammeerd worden, spreken we hier van chiptuning.

Let op: wees veilig in het verkeer. Houd je aan de verkeersregels en maximumsnelheden.

> De shark Evo One 2 helm: Verzending = gratis!

Werk voor specialisten

Chiptuning van een ECU-unit is niet eenvoudig. De kosten liggen hiervoor ook relatief hoog. De prijs schommelt tussen de 200 euro en 500 euro, naargelang de moeilijkheidsgraad van de ingreep. Zoek dus zeker de juiste mensen om jouw scooter te chiptunen.

> Korting tot wel 40%: Bekijk nu de Shark Evoline 3 helm!

Controle

Houd steeds rekening met de wettelijk toegestane snelheid op wegen. Ook afhankelijk van de zwaarte van je scooter of je rijbewijs mag je maar een maximale snelheid rijden. Kies altijd voor veiligheid. Veiligheid op de weg is het aller belangrijkste. Zorg dus ook voor goede bescherming in de vorm van een kwalitatieve scooterhelm en/of kleding.